Cauze si solutii pentru combaterea respiratiei urat mirositoare

Cauze si solutii pentru combaterea respiratiei urat mirositoare
  calendar_month        
Barbatul pe care il placi te-a invitat in oras. Toate bune si frumoase, pana cand, la final, vine momentul crucial: sarutul. Te apropii de el, inchizi ochii, intredeschizi gura suav si astepti ca si el sa faca acelasi lucru. Dupa cateva secunde de asteptare, deschizi ochii si vezi un chip crispat si dezgustat, dornic de orice altceva, numai de sarutat nu.

Respiratia urat mirositoare este o problema care te pune intr-o situatie jenanta atat in fata partenerului, cat si in fata persoanelor cu care comunici direct.

Descopera cauza halenei si pune in practica aceste mici trucuri, pentru a putea sa te bucuri de sarutari indelungate!

1. Cauzele respiratiei urat mirositoare

In cele mai multe cazuri, respiratia urat mirositoare este cauzata de o problema a danturii. Cariile adanci, netratate la stomatolog, sunt ca o ghena de gunoi, in care se aduna tot felul de resturi alimentare. O igiena orala corespunzatoare poate rezolva respiratia urat mirositoare.

Cariile nu sunt singura cauza a respiratiei urat mirositoare. Limba aduna si ea o multime de bacterii, astfel ca produce un miros neplacut. Cand te speli pe dinti, nu uita sa-ti cureti si limba!

Unele alimente pot cauza o respiratie neplacuta. De aceea, este indicat sa mananci cu precautie usturoi, ceapa, branza si sa bei cu moderatie lapte, in special seara.

Fumatul si consumul frecvent al bauturilor alcoolice contribuie la formarea unei respiratii urat mirositoare. De asemenea, daca suferi de o salivatie insuficienta (xerostomie), exista riscul sa te alegi cu un miros neplacut al cavitatii bucale.

2. Trucuri pentru combaterea respiratiei urat mirositoare

Bea ceai verde

Ceaiul verde are proprietati antibacteriene, prin urmare va omori o buna parte din bacteriile care raman in cavitatea ta bucala dupa o masa copioasa. Dupa fiecare masa, clateste-ti gura cu ceai verde. Pentru un efect si mai puternic, adauga un varf de lingurita de scortisoara in ceai. Scortisoara contine uleiuri esentiale care inhiba mirosul neplacut al gurii.

Mesteca guma fara zahar

Guma de mestecat a fost indelung blamata pentru faptul ca poate produce un disconfort stomacal, insa este una dintre cele mai la indemana solutii pentru o respiratie proaspata. Alege guma de mestecat fara zahar dupa fiecare masa, intrucat aceasta grabeste producerea salivei, atat de importanta pentru curatarea naturala a cavitatii bucale. Nu este recomandat sa mesteci guma timp indelungat pe stomacul gol.

3. Foloseste ata dentara

Intotdeauna ar trebui sa ai la indemana ata dentara, mai ales dupa ce consumi carne. Micile fire de carne care iti raman printre dinti dupa masa sunt ca un depozit urat mirositor. In combinatie cu alte baterii din gura, resturile de carne iti strica reputatia si respiratia. Ai grija sa folosesti ata dentara dupa fiecare masa.

4. Consuma lamai si alte citrice

Lamaile au un continut ridicat de vitamina C si contribuie la curatarea cavitatii bucale si la obtinerea unei respiratii proaspete. Si celelalte citrice ajuta respiratia, insa este bine sa stii ca sucul de portocale, consumat seara, poate cauza un miros neplacut al gurii in dimineata urmatoare.

5. Consuma fructe si legume

Din nou, fructele si legumele sunt solutiile salvatoare! Daca vrei sa ai o respiratie proaspata, consuma mere si pere, care reduc aciditatea de la nivelul cavitatii bucale si stimuleaza productia de saliva. Morcovii sunt si ei buni pentru scaderea nivelului de hidrogen sulfurat de la nivelul cavitatii bucale.



Autor: Laura Galan

Recomandari