Ce fel de fumator esti? (I)

Ce fel de fumator esti? (I)
  calendar_month        
Oamenii au motive diferite pentru care fumeaza: de fericire, de stres, pentru a-si mentine silueta sau pentru a ramane activi pe plan social.

Fumatorii au diferite motive pentru care isi aprind tigara, insa cu totii au un lucru in comun: ar trebui sa se lase!

Pentru a renunta la acest viciu, trebuie sa stii in primul rand ce anume te face sa aprinzi tigara, ca sa poti evita tentatiile. Iata profilele tipurilor principale de fumatori: regaseste-te in ele si adopta tacticile potrivite pentru a te lasa de fumat!

Fumatorul slabanog

Profilul: Te ingrijoreaza greutatea ta. Insa ceea ce nu stii e ca nu esti singura: 50% dintre fumatoare si 25% dintre fumatori au aceasta preocupare!

Nu te poti lasa de fumat caci ti-e frica sa nu te ingrasi. Potrivit unui studiu, femeile exagereaza cu fumatul in special in perioada imbracarii costumelor de baie.

De ce ar trebui sa te lasi: Desi fumatorii care renunta la viciul lor se ingrasa in general cu 2-5 kg in perioada imediata, ei revin de obicei la greutatea lor normala. In plus, cateva kilograme se dau imediat jos, numai sa vrei!

Fumatorul las

Profilul: Nu poti sau nu vrei sa renunti la acest prost obicei, dar ti-e rusine de el, si il practici doar cand familia si prietenii nu sunt prin preajma.

Esti in companie buna: presedintele Obama este seful fumatorilor lasi! El a incercat sa se lase, insa intr-o conferinta de presa din 2009 a recunoscut ca mai fumeaza cate-o tigara pe ascuns din cand in cand, niciodata insa in prezenta sotiei si copiilor (si a camerelor de filmat, fireste).

De ce ar trebui sa te lasi: Chiar si cate-o tigara ocazionala poate avea consecinte asupra sanatatii. Potrivit unui studiu din 2008, fumatul unei tigari sau doua iti compromite functionarea arterelor pe durata unei saptamani!

Fumatorul rebel

Profilul: Spre deosebire de fumatorul las, tu fumezi pentru ca este nesanatos si impotriva regulilor. Te identifici cu spiritul Marlboro prezentat in reclame, adica esti libera precum un cal salbatic, sau cu nonconformistul atribuit marcii Camel. Ai capatat probabil acest obicei in adolescenta, varsta la care fumatul se confunda cu razvratirea, dupa cum arata studiile.

De ce ar trebui sa te lasi: A fuma este acelasi lucru ca si cum ai merge pe motocicleta: daca practici prea multa vreme, ai toate sansele sa te ranesti grav sau chiar sa mori.

Citeste si partea a II-a a articolului!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

...asa de inceput
  • person

    "hmmm... cititi si dati-va cu parere. e un crazy blog"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right