Ce nu-ti spune doctorul tau (I)

Ce nu-ti spune doctorul tau (I)
  calendar_month        
In vizitele noastre prea fugare la medic, de multe ori uitam sa intrebam anumite lucruri esentiale, sau medicul nostru omite sa le mentioneze.

Iata ceea ce doctorul tau nu iti spune de obicei.

Oncologul Spune

Mai usor cu gratarul. Cand carnea este preparata la temperaturi inalte, amino acizii din ea se descompun si formeaza cangerigeni . Micsoreaza flacara sau muta gratarul mai sus. O sa dureze mai mult pana e gata dar vei evita riscurile.

Adopta un animal. Timpul petrecut cu animalele produce endorfine (care sporesc imunitatea) si hormonul oxitocina (care iti da o stare de bine) si descreste hormonul stresului cortisol.

Ia un pranz european. Stii cum italienii zabovesc la masa? Poate nu asta e intentia lor, dar timpul prelungit la masa de pranz ii tine in casa in orele de varf, cand soarele este cel mai periculos. Incearca sa limitezi activitatile in aer liber atunci cand razele soarelui sunt foarte puternice.

Ginecologul spune

Nu te juca de-a doctorul. Daca crezi ca ai o infectie vaginala, nu-i nimic rau in a lua un tratament de la farmacie, dar daca simptomele nu se amelioreaza consulta un specialist. In doua cazuri din trei este vorba de o simpla iritatie sau o infectie bacteriana.Reconsidera pilula. Beneficiile de obicei sunt mai mari decat dezavantajele. Contraceptivele reduc riscul de cancer ovarian cu aproximativ 30-50%.

Mergi la toaleta. Urinand dupa contactul sexual ai o sansa de a elimina bacteriile inainte de a putea cauza o infectie a tractului urinar. In plus, un pahar de suc de merisor poate stopa bacteria de a se depozita de peretii vezicii.

Dentistul spune

Mananca antioxidanti. Dintii si gingiile sunt facute din colagen, si alimentele ce contin antioxidanti, precum afinele si broccoli, le protejeaza impotriva inflamatiilor.

Limiteaza consumul de lamai. Este ok sa bei niste apa cu lamaie din cand in cand, dar nu exagera, si niciodata nu manca lamai simple. Continutul mare de acid al sucului de lamaie deterioreaza smaltul dintilor.

Peri moi. Periutele cu peri tari pot deteriora smaltul dintilor si cauza retragerea gingiilor. Ia in considerare noile periute electronice cu peri moi, care te avertizeaza cand ii periezi prea dur.

Recomandari