Ce se intampla dupa ce renunti la fumat

Ce se intampla dupa ce renunti la fumat
  calendar_month        
Acum e momentul potrivit sa renunti la fumat. De ce? In doar 20 de minute vei simti beneficiile renuntarii la acest viciu periculos.

Esti curioasa sa stii cat timp ramane nicotina in organism sau ce simptome vei avea dupa renuntarea la tigari ? Citeste mai departe si vei afla lucruri surprinzatoare care te vor face sa te gandesti de doua inainte de a lua urmatoarea pauza de tigara.

20 de minute dupa renuntarea la tutun

Efectele renuntarii la tutun incep sa se faca simtite imediat. In mai putin de 20 de minute, circulatia sangelului se imbunatateste, iar rata cardiaca revine la cote normale.

Doua ore dupa renuntarea la tutun

Dupa doua ore, rata cardiaca si presiunea arteriala scad pana la niveluri normale. Circulatia periferica se imbunatateste simtitor, incalzirea varfurilor degetelor fiind primul semn al acestei imbunatatiri.

Simptomele renuntarii la tutun apar de obicei dupa doua ore de la ultima tigara. Printre acestea se numara pofta accentuata, anxietate, tensiune, frustrare, probleme de somn sau apetit alimentar crescut.

12 ore dupa renuntarea la tutun

Nivelul de monoxid de carbon, care este toxic in cantitati mari, scade simtitor dupa 12 ore de la renuntarea la tutun. Acest lucru inseamna ca nivelul de oxigen din sange creste, ceea ce duce la o mai buna functionare a intregului organism.

24 de ore dupa renuntarea la tutun

Rata atacurilor de inima este cu 70% mai mare in randul fumatorilor. Pare incredibil, insa dupa doar o zi de la renuntarea la tutun, acest risc incepe sa scada.

48 de ore dupa renuntarea la tutun

Pierderea simturilor, printre care mirosul si gustul, este principala consecinta a fumatului. Din fericire, dupa doar 48 de ore de la renuntarea la tutun, nervii incep sa se regenereze, iar abilitatea de a mirosi si gusta se imbunatateste.

Trei zile dupa renuntarea la tutun

Dupa trei zile, nicotina din organims este in intregime eliminata din organism. Din pacate, tot acum vei simti mai acut simptomele renuntarii la tutun. Ceea ce inseamna ca vei avea dureri de cap, greata sau crampe. Pentru a lupta cu aceste simptome, ofera-ti recompense materiale. Cumpara-ti o bluza, un ruj sau iesi in oras, la un restaurant frumos, cu prietenii tai.

Doua saptamani dupa renuntarea la tutun

Dupa cateva saptamani de la renuntarea la tutun vei putea sa faci miscare fara sa te simti obosita. Acest lucru este datorat regenerarii celulare si imbunatatirii circulatiei. Totodata si functionarea plaminilor se imbunatateste si vei incepe sa respiri mai usor.

O luna dupa renuntarea la tutun

La o luna de la renuntarea la tutun, plamanii tai incep sa se regenereze si sa functioneze mai bine. Vei respira mult mai bine si vei inceta sa mai tusesti.

Un an dupa renuntarea la tutun

Dupa un an, riscul de afectiuni cardiace se reduce la jumatate. Circulatia este puternic imbunatatita si nu vei mai simti absolut deloc nevoia de a fuma.

Cinci ani dupa renuntarea la tutun

O serie de substante eliberate in timpul fumatului, printre care si monoxidul de carbon, cauzeaza ingrosarea vaselor de sange, ceea ce mareste riscul de atacuri de inima. Dupa 5 ani de la renuntarea la tutun, riscul de a suferi de atacuri de inima este egal cu al unei persoane care nu a fumat niciodata.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mai pot
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right