Ce spune modul in care mergi despre sanatatea ta?

Ce spune modul in care mergi despre sanatatea ta?
  calendar_month        
Limbajul trupului dezvaluie intotdeauna mai multe decat crezi, intrucat tradeaza ceea ce se intampla in interiorul tau la orice pas. Daca vei intra intr-o sala de examen, un ochi antrenat iti va citi imediat trairile si temerile analizandu-ti postura si modul in care mergi.

Charles Blitzer, chirurg ortoped din Marea Britanie, ne avertizeaza ca specialistii pot deduce, doar privind o persoana mergand, ce probleme ar putea avea aceasta in functie de modul in care se deplaseaza.

Vezi care sunt indiciile principale care iti dau de gol sanatatea atunci cand mergi!

Pas de melc: viata scurta

Viteza cu care te deplasezi este un indicator al longevitatii, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Pittsburgh. Cei 36.000 de subiecti aveau toti peste 65 de ani. Criteriul pasului de melc este considerat la fel de relevant precum bolile cronice, fumatul, indexul masei corporale, numarul de spitalizari, etc.

Viteza medie a deplasarii s-a calculat la 1 metru/secunda. Cei care au mers mai lent de 2 metri/secunda prezinta un risc crescut de mortalitate. Deplasarea prea lenta tradeaza probleme de sanatate si fragilitate a corpului.

Balans zero al bratelor: Probleme lombare

Daca bratele tale sunt imobile atunci cand mergi, acesta este un semnal de alarma ca sira spinarii nu este sanatoasa, din pricina imobilitatii spatelui. Dureri de spate, mai ales in zona lombara, ar putea deranja individul care nu isi balanseaza mainile in mers.

Un picior plesneste pamantul: vertebra fracturata sau atac cerebral

Cei care "plesnesc" pamantul cu picior atunci cand se deplaseaza ar putea avea fie o vertebra fracturata, o compresie a unui nerv din coloana vertebrala sau au suferit un atac cerebral.

Pasul puternic, increzator: satisfactie sexuala

Felul in care merge o femeie arata cat este aceasta de satisfacuta sexual. Un pas puternic, increzator si fluid denota capacitatea acesteia de a obtine cu usurinta orgasmul, cred cercetatorii.

Explicatia ar fi aceea ca muschii vaginali sunt foarte bine "antrenati".

Pasul prea mic: probleme de sold sau genunchi

Cand piciorul atinge pamantul la primul pas, genunchiul trebuie sa fie perfect drept. Daca se inclina, inseamna ca exista disfunctii la acest nivel. Pasul prea mic indica si o dificultate in a extinde membrele inferioare, din pricina unor probleme in zona soldurilor.

Miscarea pelvisului/umarului intr-o parte: probleme cu spatele

Muschii abductori pozitionati pe partea exterioara a soldurilor mentin pelvisul intr-o pozitie normala. In timp ce ridicam un picior si-l aducem inainte, ne sprijinim pe celalalt iar abductorii au grija ca postura noastra sa ramana echilibrata.

Daca acesti muschi nu mai functioneaza, ne vom inclina intr-o parte atunci cand mergem iar in timp vom suferi dureri de spate.

Mersul pe varfuri: Paralizie cerebrala, trauma coloanei vertebrale

Mersul pe varfuri nu este nicicum un semn de gratie in deplasare, ci poate indica probleme ale coloanei vertebrale sau mai rau, paralizie cerebrala.

Degetul mare atinge pamantul inainte de calcai,cand ar trebui sa se intample exact invers. Daca acest lucru se intampla in cazul ambelor picioare, atunci persoana in cauza se confrunta cu probleme grave de sanatate.

Atentie insa, copiii au tendinta sa mearga mai mult pe varfuri cand sunt mici, ceea ce nu inseamna neaparat ca nu sunt sanatosi.Daca esti ingrijorata, intreaba medicul pediatru daca exista si alte semne care sa indice o disfunctie a organismului.

Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Doar amintirea
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right