Ce sunt alergiile?

Ce sunt alergiile?
  calendar_month        
Termenul alergie provine din grecescul "allos" (care inseamna gresit) si "ergon" (care inseamna energie consumata pentru aparare). Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt: rinita alergica (sau "febra de fan"), astmul bronsic, eczema, urticaria, angioedemul si anafilaxia.

Rinita alergica, numita si febra fanului, afecteaza in medie 24% din populatia Europei. Simptomele care includ stranutul, congestia nazala si pruritul ocular, pot aparea intermitent, fiind determinate de polenul arborilor, ierburilor si burienilor.

Conform unui studiu care a inclus mai mult de 3000 de europeni cu afectiuni alergice, 70% dintre persoanele care sufera de alergii sustin ca polenul este cea mai obisnuita cauza a simptomatologiei lor. Simptomele alergice pot fi atat de neplacute incat 50% dintre europenii care sufera de alergii intampina dificultati cand desfasoara activitati in aer liber. Simptomele alergice pot scadea capacitatea de concentrare si randamentul, avand un efect negativ asupra performantelor profesionale, scolare.

8 din 10 adulti si copii care sufera de rinita alergica, sustin ca pe timpul noptii sunt afectati de congestie nazala care ii impiedica sa adoarma sau ii obliga sa se trezeasca de multe ori pe parcusul noptii.

Cei mai frecventi alergeni sunt: polenul, parul de animale, acarienii, mucegaiul, componentele unor alimente (lapte, oua, capsuni, alune, etc), veninul unor insecte (albina, viespe, paianjen), anumite substante chimice.

Doctor Poliana Leru, medic specialist alergologie, a declarat: Obtinerea de informatii despre alergia dumneavoastra, despre medicamentele disponibile si despre modul in care puteti controla mediul dumneavoastra va vor ajuta sa va simtiti mult mai bine. Practic exista trei tipuri de tratament pentru alergie: controlul mediului, medicamentele sau imunoterapia. Primele modalitati de a va ajuta singuri sa va simtiti mai bine sunt adaptarea, atat a stilului de viata, cat si a mediului, pentru a evita sau a reduce expunerea la antigeni.

Afla mai multe despre alergie pe www.claritine.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Teo Trandafir somera
  • person

    "cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right