Ce trebuie sa stii despre albirea dintilor
history_edu ele.ro calendar_month 19 Iul 2011, 18:09
Orice femeie isi doreste sa aiba un zambet seducator si frumos. Pentru aceasta, primul pas consta in aspectul danturii, care trebuie sa fie impecabila. Un zambet alb, stralucitor nu este mereu usor de obtinut si mai ales nu este usor de intretinut.
Haideti sa descoperim imreuna cu Colgate care sunt motivele pentru care ni se coloreaza dintii si la ce metode de albire putem apela pentru a obtine zambetul perfect pe care ni-l dorim!
De ce se coloreaza dintii?
Unii oameni au in mod natural dintii mai albi decat altii, culoarea a dintilor fiind influentata de multi factori. Dintii se pot colora fie la suprafata fie in profunzime datorita diferitilor pigmenti care pot patrunde in structura dentara.
Petele de pe suprafata dintilor (numite de medicii dentisti discromii de suprafata sau coloratii extrinseci) sunt cel mai frecvent cauzate de:
Tutun (indiferent daca este vorba de tigarete sau tutun de mestecat)
Consumul de cafea, ceai sau vin rosu
Consumul alimentelor bogate in pigmenti, ca ciresele si afinele
Depunerile de placa bacteriana si tartru
Utilizarea anumitor produse medicamentoase pe termen mai lung (ex. produsele ce contin clorhexidina).
Petele din interiorul dintilor (numite de medicii dentisti discromii interne sau coloratii intrinseci) pot fi cauzate de:
Tratamentul cu tetraciclina in timpul dezvoltarii dintilor
Traume dentare care pot duce la devitalizarea pulpei dintelui, acesta capatand o culoare maronie sau cenusie
Aportul exagerat de fluor in perioada dezvoltarii dintilor, care determina un aspect patat.
Odata cu inaintarea in varsta, dintii dobandesc o nuanta galbuie sau cenusie
Ce metode ne stau la dispozitie pentru albirea dintilor?
Prin periajul profesional efectuat de un dentist sau igienist dentar se corecteaza cele mai multe dintre discromiile externe, mai ales cele cauzate de alimente, bauturi si tutun. Utilizarea unei paste de dinti cu efect de albire si a unei periute de dinti prevazuta cu un dispozitiv special destinat indepartarii coloratiilor dentare, contribuie la corectarea discromiei de suprafata, si mentine rezutatele tratamentelor de albire, intre vizitele la medicul dentist. Daca discromia este prezenta de multi ani, va trebui sa apelati la un tratament de albire profesionala a dintilor pentru a scapa de coloratiile persistente.Discromia interna poate fi corectata prin albire profesionala, fatetare sau reconstituire coronara. Toate aceste metode sunt sigure si eficace, insa alegerea procedurii de aplicat in cazul dvs. este la latitudinea medicului dentist, in functie de starea dintilor dvs. si de rezultatele pe care le doriti.
Adresati-va medicului dentist pentru a va informa ce metoda vi se potriveste.
Alte articole despre