Cicatricile

Cicatricile
  calendar_month        
Cicatrizarea depinde de varsta, de locul afectat si de persoana. Anumite cicatrici evolueaza mai repede decat altele, iar in cazul copiilor cicatrizarea este cea mai rapida. In general, dureaza 6 luni pana la 1 an pentru a ajunge la aspectul lor definitiv. In acest timp, puteti actiona!

Cum actionam?

Pentru o buna cicatrizare, o rana trebuie sa fie, in primul rand, curatata bine.

Pastrati pansamentul compresiv mult timp pe rana pentru a comprima bine cicatricea, chiar daca va doare.

Dupa ca rana a fost cusuta, nu depasiti data la care trebuie scoase firele deoarece acestea pot lasa urme.

Masajele joaca un rol important pentru cicatricile profunde deoarece diminueaza adancimea acestora si le confera flexibilitate. De la debutul cicatrizarii, masati in mod regulat cicatricea si pielea vecina. Cu cat incepeti mai devreme, cu atat cicatricea va fi mai "frumoasa".

In timpul primului an de cicatrizare, atentie la soare: se impune un factor de protectie maxim. Pentru ca cicatricea sa nu va "tina" dupa iesirea din apa de mare, clatiti-va cu apa dulce.Leacurile bunicii

Aceste retete simple si rapide se pot dovedi eficace in cicatrizarea ranilor. Dar, atentie: acestea sunt valabile doar pentru plagile mici. Pentru cazurile grave, adresati-va medicului.

Mierea

Antibacterian si cicatrizant, mierea grabeste cicatrizarea, sterilizeaza rana si atenueaza durerea.

- Sub forma de pansament

Curatati pielea cu ser fiziologic, apoi aplicati un strat de miere si acoperiti cu comprese sterile. Rolul pansamentului este esential pentru o buna cicatrizare. Acesta trebuie sa fie oclusiv, adica inchis pe rana deoarece umiditatea nu favorizeaza cicatrizarea. Schimbati-l in fiecare zi daca este necesar.

Argila

Acest "pamant magic" reprezentat de argila are proprietati cicatrizante, purifiante, hranitoare pentru orice tip de piele.

- Sub forma de cataplasma

Pentru a prepara cataplasma, introduceti argila intr-un recipient (evitati metalul sau plasticul) si amestecati cu apa pana formeaza o pasta groasa. Aplicarea se face direct pe piele.

Dupa utilizare, aruncati-o: argila va fi incarcata cu toxine si reutilizarea sa nu va face decat sa plecati de la zero.

Pentru pielea uscata: puteti sa amestecati cateva picaturi de ulei de masline cu pudra de argila inainte de a adauga apa, pentru a obtine o consistenta de alifie.

Bine de stiut

Cicatricile provocate de acnee, rosii-violacee, dispar intr-un an sau doi, cu conditia ca ele sa fie plane, nu in relief. Aveti rabdare!

Feriti-va de cicatricile din pliurile pielii, cum ar fi in coate sau la genunchi, ce se pot deforma uneori din cauza miscarii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right