Constipatia - inamic al siluetei

Constipatia - inamic al siluetei
  calendar_month        
Constipatia este considerata o dereglare care presupune un intestin lenes, scaune dureroase sau dificil de evacuat. Constipatia favorizeaza:

luarea in greutate intr-un ritm rapid;

aparitia celulitei (prin neelimnarea la timp a toxinelor din organism);

aparitia hemoroizilor;

dureri de cap;

respiratie urat mirositoare;

pierderea straucirii pielii;

oboseala generala;

simptome ale unor afectiuni intestinale mai complicate.

Cu adevarat un inamic al sanatatii si frumusetii noastre! In timpul perioadei de constipatie, abdomenul tau creste in dimensiune pana la 10-12 cm, iar dupa eliminare acesti centimetrii nu mai dispar decat in proportie de 3/4, restul ingrosand talia de la un scaun la altul,
Durata unui tranzit sanatos, socotit din momentul ingerarii hranei si pana la eliminare este intre 12-48 de ore.

Persoanele cu intestine sanatoase au cel putin un scaun pe zi, omogen, calm si evacuat usor. Pe masura ce inaintam in varsta, intestinele devin mai lenese.

Care sunt cauzele constipatiei?
Cauza constipatiei este de obicei o dieta necorespunzatoare. Alimentele rafinate, sarace in fibre alimentare si insuficienta lichidelor (cei 2 l zilnici care nu prea ii respectam), la fel lipsa de exercitiu, stresul prelungit, sarcina incetinesc functionarea sistemului digestiv. Anumite medicamente - analgezice, antidepresive, antibiotice si pilulele contraceptive si, in mod paradoxal, folosirea regulata a laxativelor (slabind intestinul si facandu-l mai lenes) pot produce constipatie.

Metode preventive ale constipatiei
Pentru a evita constipatia, mananca alimente bogate in fibre, renuntand la alimentele rafinate, procesate si bogate in grasimi. Fructele, vegetalele si alimentele integrale (paine din grau integral si orez brun) contribuie la deplasarea rapida a materiei reziduale prin tractul digestiv.

De asemenea, alimentele bogate in magneziu (crustacee, nuci, seminte, fasole, cereale integrale) sunt indicate.

Bea zilnic 6 pahare de lichide pe baza de apa, pentru a face scaunele mai moi, mai voluminoase si usor de evacuat. Creste aceasta cantitate daca esti corpolenta, activa ori daca vremea este calduroasa.

Remedii pentru constipatie

Comprese: Punand alternativ comprese calde si reci pe abdomen, intestinele sunt stimulate. Incepi cu compresa calda (un prosop mic muiat in apa foarte calda) si las-o 3 minute. Se inlocuieste imdiat cu compresa rece pentru 1 minut. Continua alternarea lor timp de 10-20 minute.

Masaj: Un masaj facut de un profesionist, la un cabinet specializat este excelent in combaterea constipatiei. Miscarile circulare lente asupra abdomenului vor activa cu siguranta miscarile ritmice de eliminare ale intestinelor.

Dieta:
- Bea dimineata sucul lasat de 5-6 prune uscate fierte, iar seara mancati prunele;
- Manaca iaurt activ care ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale;
- Consuma zilnic 1 lingurita de miere.

Fitoterapie: Inghite seara cate 3 capsule de usturoi timp de o saptamana pentru reechilibra flora intestinala.

Recomandari