Copiii si telefonul mobil

Copiii si telefonul mobil
  calendar_month        
Potrivit unui studiu recent, copiii care utilizeaza telefoanele mobile sunt de 5 ori mai expusi la riscul de a dezvolta tumori cerebrale.

Studiul suedez indica faptul ca, in cazul copiilor cu varste mai mici de 16 ani, radiatiile emise de telefonul mobil sunt mai periculoase decat pentru adulti, deoarece sistemul nervos al copiilor este in plina dezvoltare. Capul lor este mai mic si mai putin protejat contra agresiunilor exterioare, permitand astfel radiatiilor sa patrunda mai adanc in creier.

Recomandarea cercetatorilor, in urma descoperirilor lor, a fost ca telefonul mobil sa fie folosit de copiii mai mici de 12 ani doar in caz de urgenta. De asemenea, adolescentii ar trebui sa foloseasca dispozitive hands-free si sa scrie cat mai putine mesaje.

O alta descoperire majora a acestui studiu a fost urmatoarea: cu cat o persoana incepe sa foloseasca telefonul mobil la o varsta mai frageda, cu atat riscul de a dezvolta o tumoare este mai mare.





De asemenea, cercetatorii au afirmat ca telefoanele fixe fara fir sunt aproape la fel de riscante ca si cele mobile.

Astfel, in viiitor, omenirea s-ar putea confrunta cu o adevarata epidemie de cancere cerebrale ca rezultat al folosirii telefoanelor mobile. Oamenii de stiinta continua insa sa aprofundeze acest domeniu, si cu timpul se vor afla concluzii sigure despre efectele telefoniei mobile asupra sanatatii.

Recomandari