Cum prevenim infectiile cauzate de cercei

history_edu redactia ele.ro calendar_month 18 Mai 2009, 15:27
Infectiile in zona urechilor apar din cauza alergiilor pe care respectiva persoana le are la diferite metale: argint, aur, cupru sau altele.
Daca infectiile apar sub forma inrosirii pielii in zona respectiva, poti combate acest lucru dezinfectand cerceii.
Umpleti un capac mai mic cu spirt si baga cerceii in lichid cateva minute.
Dezinfectati urechea cu un betisor de ureche bagat in spirt sau apa oxigenata.
Daca nu aveti timp pentru procedee mai complexe, un strop de parfum face minuni.
Exista unguente speciale in farmacii cu antibiotic, nu ezitati sa le folositi inainte de introducerea cercelului in ureche.
Betadina este indicata pentru prevenirea infectiilor.
Daca zona este foarte infectata, mai ales la copii mici, riscati sa se astupe gaura decat provocarea unei infectii in lant. Mergeti de urgenta la un Orl-ist in cazurile grave.
Infectiile pot fi mult mai complicate in zona sanilor, a abdomenului sau in zonele intime. Cei care isi pun pierceuri in astfel de locuri sunt sfatuiti sa urmeze un tratament foarte strict pentru a preveni infectiile mai mari.
Daca cumva cerceii sunt abia cumparati, nu risca sa ii introduci in ureche inainte sa-i dezinfectezi, gandeste-te cati microbi au adus mainile care i-au probat.
Pastrati cerceii medicinali mai multa vreme pentru a preveni mai usor infectiile.
Pont: Pentru cele care au alergie la cercei din orice tip de material, minuni face un lac incolor de unghii dat pe suprafata betisorului care se introduce in gaura urechii. Asteptati sa se usuce.
Alte articole despre