Cum sa invingi alergiile de primavara

history_edu ele.ro calendar_month 07 Mar 2012, 09:48
Primavara este sezonul in care renuntam la hainele groase de iarna, petrecem mai mult timp in aer liber si facem plimbari lungi prin parc. Este insa si sezonul alergiilor, care ne pot face sa ne simtim inconfortabil.
Daca in fiecare an, la sosirea primaverii iti lacrimeaza ochii si iti curge nasul, inseamna ca suferi de alergii sezoniere.
Cine sufera de alergii
Milioane de persoane din intreaga lume se confrunta cu diverse forme de alergii, provocate de numerosi factori. Sunt insa transmise si genetic si declansate primavara sau toamna.
Cele mai multe alergii se dezvolta in copilarie, insa pot fi declansate si mai tarziu, la contactul cu anumiti alergeni, care ataca sistemul imunitar.
Principalii factori alergeni sunt iarba, polenul, sporii de mucegai, praful sau parul de animale. Netratate, alergiile de primavara pot duce la astm, o afectiune mult mai serioasa, care afecteaza dramatic calitatea vietii.
Trateaza alergiile din timp
Polenul isi face aparitia mult mai devreme cat majoritatea dintre noi credem. Acesta isi face simtita prezenta la primele semne de incalzire ale vremii, de obicei de la jumatatea lunii februarie.
Daca suferi in mod frecvent de alergii, este indicat sa incepi medicatia cat mai devreme, pentru a preveni complicatiile.
Ce medicamente poti lua pentru tratarea alergiilor
Exista mai multe tipuri de medicamente pentru alergii, care pot fi cumparate fara prescriptie de la medic. Spraiurile nazale, medicamentele care se inhaleaza, antihistaminicele sau decongestionantele sunt cele mai populare medicamente pentru tratarea alergiilor.
Acestea ajuta la tratarea si vindecarea alergiilor usoare, insa in cazuri severe este indicat sa mergi la medic. Inainte insa de a lua astfel de medicamente este indicat sa te consulti cu medicul sau farmacistul, care iti va recomanda si dozele corecte.
Ai grija de mediul in care locuiesti
Pentru a preveni alergiile este foarte important sa ai grija de locuinta ta si sa creezi un spatiu lipsit de alergeni. Curata bine locuinta, indeparteaza praful si parul de animale, iar in zilele cu vant inchide ferestrele.
Cand petreci mult timp in aer liber ai grija sa ai la tine medicamentele pentru alergii. De asemenea, evita sa petreci prea mult timp afara, in zilele cu vant si protejeaza nasul si gura cu esarfe.
Remedii naturale pentru alergii
Anumite remedii naturale sunt eficiente in tratarea alergiilor, insa trebuie sa tii cont de limitele acestor remedii. Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a alergiilor este clatirea orificiilor nazale cu o solutie din apa si sare.
Acupunctura este un alt remediu pentru alergii, insa nu trebuie sa te bazezi doar pe acest lucru atunci cand vrei sa scapi de alergii.
Mergi la medic
Daca medicamentele recomandate de farmacist nu au niciun efect, iar simptomele se inrautatesc este indicat sa mergi la medic. Specialistul va determina cauza alergiilor si va efectua si o serie de analize si teste.
Medicul iti va recomanda si medicamente mai puternice, care sa te ajute sa respiri mai bine si sa scapi mai repede de simptomele neplacute.
Autor: Mihaela Rotaru
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





cand unul e prea iubaret iar celelalt nu poate sa isi arate iubirea
- person
"iubeste pt ca fara iubire viata nu are rost"