DETTOL pune bacteriile sub lupa

DETTOL pune bacteriile sub lupa
  calendar_month        
Spalatul pe maini - metoda preferata de catre 76% dintre romani pentru prevenirea infectiilor

Pentru 76% dintre romani, spalatul pe maini reprezinta cea mai buna metoda de prevenire a infectiilor cu virusuri si bacterii. Acest rezultat este evidentiat de Barometrul Igienei*, studiu realizat de catre Dettol, singura gama de produse antibacteriene biocide (dezinfectante) recomandata de Societatea Romana de Pediatrie. Studiul a urmarit identificarea principalelor obiceiuri de igiena zilnica si a metodelor de protectie impotriva infectarii cu diversi microbi.

Spalatul pe maini este urmat ca si metoda de prevenire a infectiilor de aerisirea incaperilor (67%).

De asemenea, in cadrul familiilor cu copii, metodele eficiente de lupta impotriva imbolnavirii si a raspandirii bacteriilor sunt schimbarea prosoapelor cat mai des (58%) si consumul de fructe (57%).

La intrebarea "Care este motivul pentru care va spalati pe maini?", 74% dintre romani au afirmat ca se spala pe maini "pentru a evita imbolnavirile", 26% fac acest lucru pentru a se simti mai curati, iar 11% pentru a avea un aspect ingrijit al mainilor.

"Un numar mare de boli infectioase pot fi prevenite prin bunele practici de igiena si educatie. Mainile sunt una dintre cele mai importante cauze de contaminare incrucisata si raspandire a infectiei gripale. Din pacate, doar 53% dintre romani se spala pe maini dupa ce stranuta sau tusesc, fapt care favorizeaza contaminarea cu virusul gripal. Prin simplul gest de a ne spala pe maini la momentul potrivit, folosind produse antibacteriene, castigam lupta cu microbii. Spalatul mainilor reprezinta prima linie de aparare a sanatatii noastre", a declarat Profesor Doctor Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

52727.jpg

1. Rezerva de sapun lichid No Touch
2. Dispenser Dettol
3. Sapun lichid Moisturecut

Inovatia pe care o aduce DETTOL No Touch pe piata din Romania o reprezinta dispenserul automat cu senzor pentru sapun lichid dezinfectant, primul sistem automat de spalare a mainilor fara atingere.

Mai mult decat atat, sapunul lichid Dettol distruge 99,9% dintre bacterii printre care bacteriile gram pozitive si gram negative cum ar fi Enterococcus hirae, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphilococcus aureus, asupra carora sapunurile antibacteriene obisnuite nu au nicio actiune.

Profesor Doctor Marin Burlea a adaugat: "Barometrul Igienei Dettol evidentiaza, inca o data, importanta comportamentului preventiv in ceea ce priveste igiena corespunzatoare, alaturi de folosirea unor produse dezinfectante potrivite. Acestea reprezinta o metoda eficienta de a opri raspandirea microbilor si de a proteja sanatatea familiei. Ne gandim in primul rand la familie, pentru ca Sanatatea incepe cu o igiena corecta, in familie! De la primele luni de viata ale unui copil, cand protejarea de virusuri si bacterii a bebelusului este cruciala si continuind apoi cu practicarea unui comportament preventiv si educarea in spiritul unei bune igiene."

*Nota: Studiul a fost realizat de compania eResearch Corp, pe un esantion reprezentativ la nivel urban de 1100 de respondenti, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu conteaza
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right