Dictionar cosmetic

Dictionar cosmetic
  calendar_month        
Surplusul... de sebum

Sebumul reprezinta substanta grasa secretata de glandele sebacee, cu rol foarte important in realizarea peliculei antiacide ce protejeaza pielea. Surplusul de grasime da un aspect uleios pielii cu pori dilatati si in substanta ce acopera parul gras.

Cui se datoreaza surplusul de sebum?

In primul rand, unei alimentatii dezechilibrate. Cantitatile mari de grasimi animale, de fainoase si dulciuri duc la o dereglare a functiei glandelor sebacee. O alta cauza o reprezinta dereglarile hormonale, ce fac ca lipidele sa nu mai fie direct descompuse si distribuite conform necesitatii organismului.

Pentru reglarea secretiei de sebum, trebuie sa se incerce echilibrarea alimentatiei, folosirea unor creme pentru ten gras (cu rol astringent si de reglare a secretiei seboreice), spalarea de doua ori pe saptamana cu sapun acid. In cazul in care aceste masuri nu vor da rezultate, este bine sa consulti un medic dermatolog.


... de grasime

Acumularea de grasime in organism ce duce automat la cresterea greutatii individului cu 15% - 20% fata de media normala se numeste obezitate.

Obezitatea poate sa apara foarte devreme (copilarie, adolescenta) sau dupa 30 de ani. Surplusul de grasime se datoreaza abuzului alimentar, sedentarismului, tulburarilor endocrine sau a unor predispozitii ereditare.Obezitatea nu trebuie confundata cu orice ingrasare superficiala, aparuta la adolescenta. O dieta usoara si multa gimnastica vor rezolva problema.
In cazul in care cresterea in greutate este considerabila (7-8 kg adaugate in mai putin de 6 luni la o greutate normala de 50 de kg), inseamana ca problema preocupa mai mult medicina.

... de par

Cunoscuta medical sub numele de hipertricoza, aceasta afectiune se manifesta prin prezenta parului pe membre, pe fata si chiar pe abdomen, provocand neplaceri multor femei. Se datoreaza in general unor insuficiente hormonale (foliculina). Tratamentul este in primul rand, intern.

Indepartarea parului se face prin depilare chimica, cu ceara, sau cu laser. Sunt contraindicate taierea cu foarfecele, parlirea sau raderea, care vor da doar rezultate pe termen scurt, agravand, mai tarziu, problema.

Atentie, de asemenea la tratamentul hormonal ce-ti poate fi prescris!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Contururi
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right