Dr. Oz: cand devine o durere motiv de ingrijorare

Dr. Oz: cand devine o durere motiv de ingrijorare
  calendar_month        
Durerea este intotdeauna un factor de stres si adesea un motiv de ingrijorare. Din cauza ca exista atatea afectiuni cu dureri similare, este cu atat mai greu sa-ti dai seama care este sursa durerii.

In unele cazuri, este imperativ sa actionezi la timp pentru ca situatia sa nu se agraveze. Din acest motiv, invata sa constientiezi cand o durere este un motiv de ingrijorare.


Atentia pe care o acorzi semnalelor transmise de organism ti-ar putea salva viata!


Multe femei se ingrijoreaza cand au dureri de sani si se gandesc la posibile cauze. Persoanele varstnice pot sa se alarmeze cand au dureri in piept din cauza unei posibile afectiuni cardiace. O durere de spate in zona mijlocului poate fi semnul unei boli autoimune. O durere de cap foarte puternica poate sa nu fie inteleasa de persoanele din jur, dar sa constituie un simptom al unei afectiuni grave pentru bolnav.

Exista, asadar, diverse tipuri de dureri care ar trebui sa constituie un semnal de alarma pentru persoana care experimenteaza asa ceva. Cu toate ca numai un medic poate sa stabileasca un diagnostic, este important sa faci diferenta intre durerile obisnuite si cele care ascund altceva in spatele lor.

Dr. Oz te invata cum sa-ti dai seama cand o durere devine motiv de ingrijorare:

1 Dureri in urma unor accidente

Un accident casnic, un accident de masina sau orice alt soc fizic pe care il ai poate cauza dureri mai mici sau mai mari. Leziunile interne, de exemplu, nu se simt imediat, desi ele exista in organism. Alte persoane isi luxeaza mana si nu constientizeaza, considerand ca este normal sa le doara mana dupa ce au cazut. In realitate, aceste accidente bruste trebuie sa fie urmate de un consult preventiv la medic.

2 Durerea mai mare de doua saptamani

Cand apare o durere noua undeva in corp, noteaza-ti intr-un carnetel data la care aceasta a inceput. Este un amanunt important, pe care l-ai putea uita pe viitor daca nu ii acorzi atentie la timp. O durere care persista mai mult de doua saptamani este un motiv de ingrijorare. Cele mai multe dureri care apar brusc pot fi legate de ligamente, muschi sau nervi si acestea se rezolva de la sine intr-o perioada de pana la doua saptamani. Cand aceasta perioada este depasita, este cazul sa consulti un medic.

3 Durere acuta, care creste in intensitate

Cand experimentezi ceea ce ai denumi "cea mai mare durere din viata ta", considera ca este un semnal de alarma si mergi la consult. In unele cazuri, durerile mari, care continua sa creasca, pot indica probleme severe precum afectiuni ale inimii, apendicita etc.

4 Durere care te trezeste din somn noaptea

O durere suficient de mare incat sa te trezeasca din somn noaptea sau sa nu te lasa sa dormi este un motiv de ingrijorare. Cauzele pot fi nenumarate, de la o tendinita la o boala complexa. Numai medicul este cel care poate sa puna un diagnostic in acest caz.

Iti poti nota undeva detalii pentru a sti ce sa spui medicului cand vei primi intrebari. In caz contrar, a doua zi s-ar putea sa nu-ti mai amintesti detalii esentiale din cauza ca organismul este mai putin alert noaptea, iar durerea nu-ti permite sa te concentrezi mult timp asupra altui lucru.

Autor: Elisa Costache

Recomandari