Dr. Oz: Ce incaltari nu trebuie sa porti vara

Dr. Oz: Ce incaltari nu trebuie sa porti vara
  calendar_month        
Celebrul Dr. Oz ne sfatuieste sa facem zilnic cel putin 10 mii de pasi, insa ce se intampla atunci cand forma piciorului sau incaltamintea pe care o purtam ne impiedica sa mergem mai mult pe jos?

Dr. Oz are cateva solutii atunci cand vine vorba de alegerea tipului de incaltaminte pe care le purtam zilnic. Astfel, pentru talpile cu arcuire normala este indicat sa se poarte pantofi flexibili, cu o talpa puternica. Pentru talpile cu arcuire plata sunt indicati pantofii felxibili cu talonete moi. Pentru talpile cu arcuirea foarte ridicata, sunt indicati pantofii cu sustinere puternica.


Dr. Oz avertizeaza insa si asupra pericolelor pentru sanatate a unor pantofi extrem de indragiti de femei. Papucii flip flops, pantofii cu platforma sau pantofii cu bareta la spate pot duce la o serie de probleme.

Iata ce trebuie sa stii:

Pericolele papucilor flip flop

Foarte multi medici sunt de parere ca papucii flip flops sunt cele mai periculoase incaltari, mult mai periculosi decat pantofii stiletto. Acest tip de incaltaminte de vara este foarte popular in randul femeilor, insa medicii avertizeaza ca pot duce la aparitia cancerului de piele.

Cel mai adesea, femeile uita sa aplice crema de protectie solara si in aceasta zona a corpului, care este insa foarte expusa in sezonul cald.

De asemenea, si presiunea asupra degetelor mari poate cauza dureri ascutite. In timpul mersului, talpa si calcaiul sunt extrem de afectate, deoarece nu au niciun punct de sustinere. Acest lucru poate duce si la oboseala rapida a picioarelor.

Pericolele pantofilor cu platforma

Pantofii cu platforma reprezinta o modalitate interesanta de a purta pantofi cu toc, insa cu mai multa stabilitate. Acesti pantofi sunt foarte apreciati, ofera piciorului o forma frumoasa si inalta. Se gasesc in numeroase combinatii si culori.

Insa, pantofii cu platforma pot pune piciorul in pericol, atunci cand nu calcam bine. Tensiunea laterala asupra piciorului este foarte mare, iar tendoanele pot fi sever afectate si greu de vindecat.

Daca iti plac acesti pantofi, incearca sa alegi pantofi cu platforma mai mica, de cel mult 8 centimetri. In acest fel se reduce riscul de sucire al gleznei.

Pericolele pantofilor cu bareta la spate

Dr. Oz avertizeaza ca in special in sezonul cald, pantofii cu bareta in spate pot duce la numeroase bataturi, foarte dureroase. Caldura si transpiratia din timpul verii, dar si presiunea baretei asupra piciorului sunt responsabile pentru bataturile severe.

Daca iti place acest gen de pantofi este indicat sa folosesti pudra de talc sau pudra pentru bebelusi. Aplica pudra atat pe picioare cat si pe incaltaminte. De asemenea, pe piata exista si plasturi speciali, antifrecare, pe care sa ii aplici pe spatele baretei sau in orice alt loc care predispune la bataturi.

Este astfel foarte important sa ai grija sa picioarele tale, sa porti incaltaminte comoda si usoara, care sa nu vatame piciorul. Daca nu poti merge foarte bine pe pantofi cu toc, este indicat sa eviti purtarea lor sau sa alegi pantofi cu un toc mai mic.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari