FibroTest si FibroMax revolutioneaza diagnosticul hepatic

FibroTest si FibroMax revolutioneaza diagnosticul hepatic
  calendar_month        
Testele FibroTest® si FibroMax® revolutioneaza diagnosticul medical in hepatologie: cu ajutorul lor, printr-o simpla analiza de sange, medicul poate evalua principalele afectiuni hepatice, precum fibroza sau steatoza in hepatitele cronice virale B, C , si D, dar si steatohepatita de origine alcoolica si non-alcoolica.

Ele reprezinta o alternativa eficienta pentru punctia-biopsie traditionala a ficatului, putand fi vazute ca o biopsie virtuala. O simpla prelevare de sange permite determinarea la timp a stadiului fibrozei hepatice, controlul evolutiei sale pe tot parcursul tratamentului, evaluarea incarcarii grase a ficatului, precum si monitorizarea procesului necro-inflamator.

Profesorul Poynard, sef al Serviciului Hepato-Gastroenterologie al Spitalului Pitie-Salpetriere din Paris, impreuna cu echipa sa, au conceput testele BioPredictive ca pe o combinatie de biomarkeri serici specifici la care se adauga sexul, varsta, greutatea si inaltimea pacientului, toti acesti parametri fiind introdusi intr-un algoritm de calcul patentat, specific fiecarui test.

FibroTest-ul este singurul test seric neinvaziv aprobat de Autoritatea Nationala de Sanatate Franceza, validat pentru cele mai frecvente afectiuni hepatice cronice : hepatita C, B si D, coinfectia HIV, steatoza de origine alcoolica si non-alcoolica. In prezent testul este adoptat de mari centre si clinici de hepato-gastroenterologie din intreaga lume. Este, de asemenea, singurul test seric care permite depistarea fibrozei hepatice la pacientii diabetici sau cu boli de nutritie.Afectiunile ficatului evolueaza silentios, progresand lent in timp, insa leziunile hepatice sunt reversibile, iar ca urmare a efectuarii FibroTest® se pot lua toate masurile terapeutice pentru a le face sa dispara. Astfel, FibroTest® este un reper capital care permite usor medicului sa initieze pacientului sau un eventual tratament. El poate fi cu usurinta repetat pe toata durata tratamentului pentru a-i supraveghea evolutia. Bazandu-se pe scorul FibroTest®, sfatul medicului devine precis, rezultatul fiind disponibil in scurt timp.

Testul face posibila obtinerea unei evaluari corecte a fibrozei, steatozei si a modificarilor necro-inflamatorii ale ficatului, fara a fi influentat de localizarea prelevarii. Erorile provocate de variabilitate, posibile in cazul unei biopsii, sunt inlaturate in cazul acestor teste.

Investigatia FibroMax®, dezvoltata de BioPredictive, constituie o combinatie de 5 teste non-invazive diferite:
FibroTest® - masoara gradul fibrozei
ActiTest® - stabileste gradul de activitate necro-inflamatorie la pacienti cu hepatita virala cronica B sau C
SteatoTest®
NashTest® - evalueaza prezenta steatohepatitei non-alcoolice la pacienti obezi, cu dislipidemie, rezistenta la insulina sau diabet
AshTest® - masoara gradul afectarii hepatice la pacientii alcoolici

Super-combinatia celor 5 teste disponibile sub marca FibroMax® constituie cea mai precisa si completa metoda de diagnostic hepatic dintre alternativele la punctia hepatica.

Dupa 20 de ani de cercetare coordonata de catre profesorul Poynard, testele BioPredictive sunt acum recunoscute la nivel mondial, utilizate in prezent in peste 90 de tari, printre care si Romania, peste 300.000 de teste sunt prescrise de medici si peste 3200 laboratoare medicale sunt partenere BioPredictive.Lista spitalelor, a clinicilor private si a laboratoarelor care utilizeaza FibroTest / FibroMax

Spitale:
Spitalul INBI Boli Infectioase Matei Bals
Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes
Spitalul Universitar Bucuresti
Spitalul Witting
Spitalul Militar Central

Clinici private:
Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes
Clinicile Centrul Medical Unirea
Clinicile Medicover
Clinicile Medlife

Laboratoare:
Laboratoarele Synevo
Unisyn - Synlab
Medlife
IDS Laboratories
Laboratoarele BioClinica

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mreje si demon
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right