Gripa te place? Oamenii prietenosi racesc usor!

Gripa te place? Oamenii prietenosi racesc usor!
  calendar_month        
Te simti bine intre prieteni? Daca esti doamna Popularitate, mai bine ti-ai face vaccinul antigripal, deoarece oamenii prietenosi racesc primii, dupa cum sugereaza un nou studiu!

Cercetatorii de la Harvard Medical School le-au cerut unor studenti din cercul lor de prieteni sa spuna ce prieteni mai au. Cei care fusesera mentionati de cele mai multe ori, adica cei mai populari din grup, care se gaseau in centrul retelelor sociale, s-a dovedit ca raceau cu doua saptamani mai devreme decat intregul campus studentesc.

E normal ca oamenii care au mai multe legaturi sociale sa se imbolnaveasca mai repede, si cu cat ai mai multi oameni in jur, cu atat esti mai expusa. Dar acest fapt m-a facut sa ma gandesc si la alte trasaturi ale oamenilor pe care gripa ii iubeste:

Duci un stil de viata sanatos. Fiecare tutungiu pe care-l cunosc reuseste sa treaca de iarna fara sa-si sufle macar o data nasul. In schimb, cei care duc un stil de viata sanatos, mananca vegetale si beau ceaiuri, racesc cel putin o data pe sezon. Se pare ca virusurile adora cerealele integrale si salile de fitness, si urasc barurile!

Educi tineretul tarii. Profesorii se imbolnavesc constant deoarece copiii sunt cuiburi de virusuri.

Esti un parinte devotat. Dupa cum spuneam mai sus, copiii si virusurile sunt prieteni buni. In primii ani de gradinita si de scoala, copiii iau mereu microbi de la colegii lor si ii aduc acasa, la toata familia!

Ai o profesie in care muncesti cu mainile. Esti hairstylist, casiera, agent de paza sau asistenta medicala? Daca profesia te obliga sa atingi lucruri si oameni, esti predispusa la raceli.

Esti atat de ocupata incat nu-ti permiti sa te imbolnavesti. Invariabil, daca ai 10 deadline-uri, intalniri in weekend si muncesti in cursul saptamanii pana la 9 seara, atunci trebuie sa te astepti si la nas infundat si tuse. Asa-i viata: mereu amuzanta!

Oamenii care au grija de copii mici, batranii si gravidele sau cei cu sistemul imunitar compromis ar trebui sa discute cu medicul despre vaccinul antigripal.


Autor: Nuage

Recomandari