Implanturi mamare: silicon vs ser fiziologic

Implanturi mamare: silicon vs ser fiziologic
  calendar_month        
Te gandesti sa iti pui implanturi mamare ? Inainte de aceasta schimbare majora este indicat sa stii cat mai multe detalii despre implanturi, atat cele din silicon, cat si din ser fiziologic si sa analizezi bine tipul de implant pe care il doresti si care ti se potriveste cel mai bine.

Care este diferenta dintre implanturile din silicon si cele din ser fiziologic?

Atat implanturile din silicon, cat si cele din ser fiziologic au invelisul exterior din silicon. Implanturile difera insa ca material si consistenta.


Implanturi cu ser fiziologic. Aceste tipuri de implant sunt umplute cu ser fiziologic, de obicei atunci cand are loc operatia. Implanturile cu ser fiziologic au primit adesea numeroase critici, deoarece sunt mai tari si au un aspect nenatural, insa tehnicile moderne au imbunatatit acest tip de implant.

Implanturile cu ser fiziologic sunt disponibile femeilor de peste 18 ani, care isi doresc marirea sanilor, sau pentru femeile care au anumite probleme si vor sa corecteze aspectul sanilor.

Implanturi cu silicon. Acest tip de implanturi sunt umplute de dinainte de interventia chirurgicala cu gel de silicon, un fluid vascos si lipicios care imita consistenta grasimii umane. Implanturile cu silicon sunt disponibile pentru femeile de peste 22 de ani.

Care sunt riscurile implanturilor mamare?

Printre riscurile implanturilor mamare se numara: dureri mamare schimbari ale aspectului sfarcurilor sau sanilor infectii cicatrici scurgerea sau ruperea implantului necesitatea unei interventii chirurgicale aditionale.

Ce se intampla daca un implant se rupe?

Daca un implant cu ser fiziologic se sparge, acesta se va dezumfla si va cauza schimbari de forma si marime la sanul afectat.

Solutia salina va fi absorbita de organism, fara a cauza probleme de sanatate sau alte riscuri, insa vei avea nevoie de o noua interventie chirurgicala pentru a indeparta invelisul de silicon. Un nou implant poate fi inserat odata cu aceasta interventie.

Daca un implant cu silion se sparge, este foarte posibil sa nu observi imediat. Gelul de silicon nu cauzeaza probleme de sanatate serioase si nu este nici un factor de risc pentru cancerul de san. Cel mai probabil vei simti dureri si schimbari ale conturului si formei sanilor. Daca acest lucru se intampla, trebuie sa indepartezi implantul.

Specialistii recomanda femeilor cu implanturi mamare sa isi monitorize frecvent sanii si sa mearga la controale medicale cel putin odata la doi ani.

Ce trebuie sa stii inainte de a face un implant mamar?

Daca te gandesti sa schimbi forma si marimea sanilor naturali, este foarte important sa stii cat mai multe lucruri despre aceasta interventie.

Implanturile mamare nu sunt pe viata. Implanturile mamare nu dureaza o viata si vei avea nevoie de alte interventii chirurgicale pentru a corecta anumite probleme cosmetice sau scurgerea implanturilor. Daca vrei sa renunti la implant, vei avea nevoie de o interventie de corectare si ridicare a sanului, pentru a reveni la forma naturala.

Implanturile mamare afecteaza testele pentru cancer. Chiar daca este mai usor sa depistezi nodulii mamari atunci cand ai implanturi mamare, acestia pot ingreuna mamografiile si alte teste pentru depistarea cancerului de san.

Implanturile mamare afecteaza alaptatul. Femeile cu implanturi mamare se pot confrunta cu incapacitatea de a alapta, deoarece produc insuficient lapte sau deloc.



Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari