Incruciseaza-ti mainile si vei scapa de durere!

Incruciseaza-ti mainile si vei scapa de durere!
  calendar_month        
Incrucisarea mainilor dupa ce te-ai ars sau te-ai taiat poate usura durerea , spune un nou studiu.

Prin incrucisarea manilor, creierul devine confuz in privinta locului durerii.


Cercetatorii cred ca aceasta teorie are cel mai mare impact asupra durerii simtite in maini si nu au testat-o inca pe alte parti corporale.

O echipa a Universitatii College London (UCL) a utilizat laserul pentru a genera o durere ca o intepatura, cu durata de 4 milisecunde, pe mainile a 8 oameni.

Testul a fost apoi repetat cu mainile incrucisate.

Participantilor li s-a masurat perceptia asupra intensitatii durerii prin scanarea creierului.

Rezultatele obtinute din aceste scanari au dezvaluit ca perceptia asupra intensitatii durerii a fost mai slaba cand oamenii aveau mainile incrucisate.

Dr. Giandomenico Lannetti, conducatorul studiului, a declarat: "Poate ca atunci cand suferim, n-ar trebui doar sa ne frecam mai bine, ci si sa ne incrucisam mainile".

"In viata de zi cu zi, folosim in general mana stanga pentru a atinge lucrurile din partea stanga a lumii, si mana dreapta pentru lucrurile din partea dreapta a lumii - de exemplu, cand ridici un pahar cu apa din partea dreapta, folosesti in general mana dreapta.

Asta inseamna ca zonele creierului care contin harta partii drepte a corpului si harta spatiului exterior din dreapta sunt de obicei activate impreuna, ducand la o prelucrare extrem de eficienta a stimulilor senzoriali."

"Cand iti incrucisezi bratele, aceste harti nu mai sunt activate impreuna, ducand la o prelucrare mai putin eficienta a stimulilor senzoriali in creier, astfel incat durerea este perceputa mai slaba."

Studiul, publicat in revista Pain, a implicat incrucisarea mainilor din coate, pe piept, deci o incrucisare naturala a acestora.

Cercetatorii spera ca descoperirea lor sa duca la dezvoltarea de noi terapii anti-durere.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

between mind and heart
  • person

    "in fiecare zi descopar lucruri noi despre mine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right