Ingrijirea sanilor pentru a preveni imbolnavirea

Ingrijirea sanilor pentru a preveni imbolnavirea
  calendar_month        
Adesea o ingrijire potrivita poate preveni multe probleme.

Ingrijirea pielii
Spala cu grija sanii si zona din jurul lor. Ei trebuie stersi bine. Ai grija ca si zona de sub ei sa fie bine uscata.
In cazul in care ai secretii in zona sfarcurilor sterge-le cu vata. Nu strange sfarcurile pentru a nu stimula aceste secretii.
Daca ai puncte pe sani nu le irita pentru a nu ajunge la infectii.
Nu utiliza creme care pot irita. Cel mai bine este sa utilizezi creme concepute pentru fata.
Nu indeparta parul din zona sfarcurilor cu ajutorul unei creme depilatoare. Mai bine foloseste o penseta.
Daca apare o iritare la nivelul pielii (cel ma adesea datorata unei uscari necorespunzatoare sau transpiratiei abundente) trateaz-o cu o crema care are hidrocortizon. Nu folosi talc decat atunci cand iritarea aproape a disparut.

Expunerea la soare
Expunerea la soare poate cauza efecte negative asupra pielii si creste riscul unui cancer mamar. Daca faci plaja fara sutien sau daca stai mai mult la soare este bine sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
- nu sta la soare pana te arzi. Tine cont de faptul ca te poti arde si atunci cand cerul nu este senin, cand bate vantul sau innoti.
- foloseste crema protectoare foarte puternica. Aplic-o cat de des scrie pe ambalaj.
- stai la umbra cat mai mult posibil ? mai ales in jurul pranzului (orele 11-15 )
- creste timpul in care te expui la soare in mod gradual. Nu utiliza creme pentru bronzat, ci creme pentru protectie.

Alunite
Verifica regulat alunitele sa vezi daca a aparut vreo schimbare. Daca devin mai mari, mai negre, sau incep sa sangereze este bine sa faci o vizita medicala. Acesta poate sa te ajute sa le indepartezi. Este bine sa indepartezi si alunitele care se gasesc in pozitii stanjenitoare, cum ar fi la baza sutienului.

Sutiene
Sanii trebuie sustinuti in mod corespunzatori intrucat sunt formati din grasime si glande si nu din muschi. Pentru a nu suprasolicita ligamentele, mai ales in timpul miscarii bruste, cum este cea din timpul sportului, trebuie sa utilizezi un sutien potrivit marimii sanilor tai.
Utilizeaza mai ales sutiene din bumbac, in special in cazul in care esti insarcinata, alaptezi sau pot aparea probleme medicale. Daca folosesti sutiene cu sarma ai grija ca aceasta sa nu preseze sanul.

Recomandari