Inima ta conteaza! Ai grija de ea!

Inima ta conteaza! Ai grija de ea!
  calendar_month        
1 din 3 romani sunt diagnosticati cu hipertensiune arteriala, la fiecare 30 de minute un roman sufera un infarct miocardic acut, 2 din 3 romani mor din cauza unei boli cardiovasculare, peste 5 milioane de romani sufera de afectiuni ale inimii, Romania ocupa locul 3 in topul mortalitatii cardiovasculare la nivel mondial.

Toate aceste statistici negative pot fi insa schimbate printr-o conduita responsabila a pacientului, dar si a persoanelor apropiate acestuia.

Ce implica responsabilitatea: un stil de viata sanatos, cu rol in prevenirea si in controlarea riscurilor cardiovasculare, dar si monitorizarea constanta, sustinuta de respectarea stricta a tratamentului medicamentos. Astfel, o viata activa, o alimentatie potrivita (cat mai naturala si cat mai bogata in alimente cu rol cardioprotector), mentinerea greutatatii optime, un bun control al hipertensiunii arteriale sau a diabetului, alcoolul consumat cu moderatie, alaturi de renuntarea la fumat reprezinta cei mai importanti pasi in preventia bolilor cardiovasculare.

Inima ta conteaza! Ai grija de ea! este mesajul responsabil si mobilizator, promovat de cea mai noua campanie Help Net dedicata sanatatii, derulata in toata reteaua nationala de farmacii, in perioada 12.03 - 31.08.2012.

Programul Help Net pentru sanatatea inimii include consiliere profesionala in farmacii, masurarea si monitorizarea gratuita a tensiunii arteriale, date consemnate intr-un carnet de tensiune cadou oferit pacientului.


">52738.jpg


In plus, fiecare pacient care vine cu reteta prescrisa de medic la orice farmacie Help Net, poate castiga lunar, prin tragere la sorti, unul dintre cele 50 de tensiometre sau una dintre cele 30 de electrocardiograme.

Campania este derulata in parteneriat cu Fares, Hartmann si reteaua privata de sanatate Regina Maria. Mai multe detalii si informatii utile sunt disponibile pe www.helpnet.ro.

Recomandari