Inrosire, mancarimi: piele sensibila sau alergie?

Inrosire, mancarimi: piele sensibila sau alergie?
  calendar_month        
Multe femei spun sau cred ca au pielea sensibila sau reactiva, deoarece sufera adesea reactii neplacute: inrosiri, iritatii, macarimi.

Insa cauzele si solutiile pielii sensibile nu sunt intotdeauna acelea pe care le banuim.

Ce este pielea sensibila sau reactiva?

Este o piele care se inroseste repede, ca reactie la elemente banale: un produs cosmetic, frig, stres. In afara de partea dezagreabila a acestor simptome, pielea sensibila are inconvenientul ca face alegerea produselor cosmetice una foarte dificila.

Adesea, niciun fel de crema nu reuseste sa treaca testul pielii reactive. Si nu e doar o problema de frumusete!

In definitiv, alegerea cremei cu protectie solara este mai mult o chestiune de sanatate, si nici ea nu este posibila.Cand pielea sensibila este rezultatul actiunilor noastre

Cateodata, pielea nu se sensibilizeaza decat temporar. Aceasta se poate intampla atunci cand exageram cu produse prea agresive pentru piele, cum sunt cele de peeling sau gomaj.

Nu uita: daca un produs iti face rau, inceteaza sa-l folosesti, chiar daca prietena ta il foloseste fara probleme.

Nu confunda pielea sensibila cu alergia

Unele femei cred ca au pielea sensibila , cand de fapt ele au o veritabila alergie, sau intoleranta, la unul din produsele folosite.

Pentru a sti adevarul, fa testul: in fiecare saptamana, renunta la cate un produs cosmetic pe care il foloseai. Daca in cursul acelei saptamani dispar si problemele, vei sti ce sa elimini din rutina.

Nu te limita doar la cosmetice, machiaj sau crema, ci probeaza si detergentul de vase si de rufe, si samponul.

Daca simptomele sunt grave, nu te multumi doar sa renunti la produsele agresive, ci mergi la dermatolog.

In fine, un ultim sfat: o piele sanatoasa nu este sensibila! De aceea, ofera-i epidermei tale o alimentatie bogata in vitamine si multa apa.
Recomandari