Intoxicatia cu medicamente: primul ajutor

Intoxicatia cu medicamente: primul ajutor
  calendar_month        
Ingestie accidentala de catre copii, eroare de posologie sau ingestie voluntara in cursul unei tentative de suicid, intoxicatiile medicamentoase sunt frecvente, periculoase si necesita interventie de urgenta. Adopta reflexele bune!

Timpul de interventie este crucial!

Consecintele unei intoxicatii medicamentoase depind de numerosi factori: de tipul de medicament ingerat, de cantitate si de timpul de interventie, dar si de varsta persoanei, de starea sa de sanatate si de consumul eventual de alcool, deoarece aceasta bautura are inconvenientul de a accentua actiunea medicamentului ingerat accidental sau voluntar.

Primul ajutor



Daca persoana este inconstienta, in coma, pune-o in pozitie laterala pentru a evita riscul de asfixiere: culcata pe partea stanga, cu capul pe spate pentru a facilita ventilatia. Indeparteaza tot ceea ce ar putea sa afecteze functia respiratorie: curea, cravata, proteza dentara.

In caz de stop respirator, fa respiratie gura la gura si masaj cardiac.

Supravegheaza permanent victima.

Cauta medicamentele incriminate sau orice alta urma de medicament: cutii, blistere...

Cheama ambulanta.

Nu ii da victimei nimic de baut, nici apa, nici lapte. Laptele, bogat in grasimi, favorizeaza trecerea anumitor medicamente in organism, prin membrane, facand ca intoxicatia sa fie si mai puternica.

Din acelasi motiv, nu provoca voma victimei.

Intoxicatia medicamentoasa fara consecinte grave

Atentie, orice intoxicatie, chiar fara consecinte grave, necesita un consult medical si o supraveghere de mai multe zile. De aceea, in aceste zile, trebuie sa te afli non-stop in apropierea unui telefon.

Recomandari