Leziunile vaginale: cat sunt de periculoase si cum se trateaza

Leziunile vaginale: cat sunt de periculoase si cum se trateaza
  calendar_month        
Leziunile vaginale sunt probleme cu care se confrunta foarte multe femei, dar care isi pot gasi rezolvarea printr-un tratament adecvat. In mod normal, leziunile vaginale nu sunt perioculoase, insa totul tine de cauza leziunii.

Astfel, o leziune vaginala poate fi cauzata de lipsa lubrifierii vaginului. Fara umezirea naturala a vaginului, exista riscul aparitiei unor mici leziuni cauzate de frecarea penisului de peretii vaginali. Aceste leziuni nu sunt periculoase.

In schimb, o leziunea ce se manifesta sub forma de infectie sau herpes poate fi ceva mai serioasa si se impune vizita la un medic ginecolog.

Leziuni vaginale - cauze frecvente

In mod normal, leziunile vaginale sunt ignorate, fiind considerate de multe femei doar un disconfort minor. Spre exemplu, daca dupa un act sexual in care vaginul nu s-a lubrifiat suficient mergi la baie si urinezi, este foarte posibil sa resimti o usoara senzatie de usturime. Acesta ar putea fi un semn al leziunii vaginale.

O alta cauza frecventa a producerii leziunilor vaginale sunt obiecte introduse in organul genital desi nu sunt destinate pentru asa ceva. Probabil ai auzit si tu de femei care si-au introdus in vagin diverse legume care aduc cu forma unul penis. Ei bine, textura si forma legumei nu pot reproduce niciodata textura si forma unui penis, nici macar daca sunt lubrifiate corespunzator pentru a aluneca.

Sunt tari si, miscate incorect in vagin, pot provoca mici fisuri ale tesuturilor.

Cea de-a treia modalitate de a te alege cu leziuni vaginale sunt infectiile transmise pe cale sexuala - chlamidia, gonoreea, herpesul vaginal etc. Sexul protejat te poate feri de aceste afectiuni.

Leziuni vaginale: cum le tratezi

In primul rand, in cazul in care te confrunti cu uscaciunea vaginala si nu reusesti sa-ti umezesti suficient vaginul, este indicat sa folosesti un lubrifiant din comert, pe baza de apa sau silicon. Sunt buni si cei pe baza de ulei sau vaselina, insa acesti lubrifianti nu asigura o hidratare atat de eficienta.

De asemenea, iti poti ruga partenerul sa prelungeasca preludiul sau sa fie foarte atent in timpul penetrarii.

In cazul in care nu ii spui ca te doare sau ca simti un disconfort cand te penetreaza, este foarte posibil ca problema ta sa nu se rezolve prea curand deoarece el ar putea face miscari bruste care sa te raneasca.

O leziune vaginala simpla se vindeca de la sine in 2-3 zile, insa pentru aceasta este indicat sa nu intretii raporturi sexuale, pentru a permite tesuturilor sa se refaca natural.

Terapia hormonala poate fi eficienta in tratarea uscaciunii vaginale si implicit a leziunior vaginale insa nu este recomandata fara un consult medical.

Pentru a evita leziunile vaginale, nu folosi alte jucarii sexuale decat cele care au fost concepute in acest scop.

Cat despre ultima cauza, cea in care contactezi o infectie transmisa pe cale sexuala, cea mai eficienta solutie este vizita la medicul ginecolog. El este singurul capabil sa iti spuna ce tratament trebuie sa urmezi pentru a scapa de problema.

Autor: Laura Galan

Recomandari