Marirea sanilor, un moft sau o necesitate?

Marirea sanilor, un moft sau o necesitate?
  calendar_month        
Traim in secolul in care operatiile de chirurgie estetica pentru augmentarea diferitor parti ale corpului nostru nu mai sunt o noutate, iar dintre acestea cele mai populare sunt cele de marire a sanilor.

Multe dintre noi ne-am intrebat, cel putin o data, cum ar fi daca am avea un bust ceva mai mare. Si nu doar cele care suntem mai putin dotate, ci chiar si cele de care Mama Natura a avut ceva mai multa grija... deoarece voluptatea este intotdeauna seducatoare. Exista desigur si considerente medicale sau de ordin psihologic pentru care unele dintre noi aleg sa recurga la aceasta interventie chirurgicala.

Operatia se efectueaza de obicei sub anestezie generala si presupune implantarea unei proteze umplute cu gel de silicon, ser fiziologic sau solutie salina sub muschii pectorali. Necesita spitalizare, ca orice alta interventie chirurgicala, este dureroasa post-operator, dar recuperarea de cele mai multe ori nu impune nici o problema.

Cand se recomanda o operatie de marire a sanilor

Motivatiile pentru marirea sanilor sunt din cele mai diverse, stiute de fiecare dintre noi. Cand sunt de ordin estetic, fie vrem sa corectam un defect sau o diferenta vizibila de dimensiune, ori pentru a-i oferi siluetei noastre acel echilibru al formei de clepsidra, silueta pe care toata ne-o dorim.

Interventia de marire a bustului poate fi si reconstructiva. Din pacate cancerul mamar este una din bolile ce afecteaza tot mai multe femei, si vinovat de aceasta pare a fi stilul de viata. In romania 5% dintre femei sufera de cancer mamar, iar in multe dintre aceste cazuri se impune extirparea sanului bolnav, sau chiar a ambilor. In aceste situatii o interventie chirurgicala de marire a sanilor este necesara pentru ca femeile sa se simta bine in pielea lor. Absenta acesteia ar putea cauza alte probleme de ordin psihologic, care oricum nu sunt complet evitate.

Mai exista un motiv, din pacate regretabil: presiunile din exterior. Cu toate vrem sa fim placute de sexul opus, iar privirile critice ale barbatilor, sau chiar ale partenerului, reprezinta o sursa de complexe. Este lamentabil faptul ca multe femeui recurg la masuri drastice pentru a fi acceptate, dar intr-o societate in care oamenii sunt judecati intai dupa ambalaj acest lucru este inevitabil. Partea buna, doamnelor, este ca exista si barbati pentru care dimensiunea bustului nu conteaza, sau care prefera chiar sanii mici. Pana la urma, nu degeaba au modelele atat succes la barbati, iar formele lor sunt orice, mai putin voluptoase.

Este foarte important ca fiecare femeie sa diferentieze foarte bine intre dorintele proprii si cele ale celor din jur pentru ca, o data facuta interventia, este prea tarziu sa mai aiba indoieli.

Cand nu este recomandata interventia

In principal operatia de marire a sanilor poate fi facuta de orice femeie, insa exista totusi o limita de varsta. Este vorba de o interventie chirurgicala, astfel ca femeilor care au depasit varsta de 50 de ani nu le este recomandata, din cauza riscurilor pe care le presupune anestezia.

Interventia nu este recomandata nici in cazul femeilor fragile din punct de vedere emotional, sau care sufera de anumite probleme psihologice - este o decizie majora ce poate schimba radical aspectul fizic, iar pentru o persoana instabila acest lucru ar putea fi greu de acceptat ulterior.

Alegerea chirurgului

Cel mai important lucru in toata aceasta problema este alegerea medicului estetician. Sa gasesti un chirurg de incredere, profesionist, si pe care il intereseaza in primul rand buna-starea pacientelor lui si nu suma de bani care ii intra in buzunar, este destul de dificil. Insa un medic bun ar trebui sa stea de vorba cu tine, sa iti explice pe indelete si sa te sfatuiasca atat in privinta tipurilor de implanturi care sunt potrivite pentru tine, cat si in privinta dimensiunilor care te-ar avantaja. Pentru ca uneori, vorba aceea: `less is more`.Implanturile mamare pot creste dimensiunea bustului cu cel putin o masura, iar durata lor de viata este de maximum zece ani, perioada dupa care protezele mamare trebuie schimbate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

roakru devilish
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right