Medicamentele cele mai contrafacute

Medicamentele cele mai contrafacute
  calendar_month        
34% dintre medicamentele cumparate fara prescriptie medicala in Europa, si in consecinta cele mai contrafacute, sunt destinate sevrajului tabagic.

Potrivit unui studiu realizat de o cunoscuta companie producatoare de medicamente, si publicat in luna februarie a acestui an, cele mai contrafacute medicamente de pe piata europeana sunt cele care ne ajuta sa ne lasam de fumat, urmate de cele contra durerilor cronice (33%) si cele contra gripei (29%).

Cele doua tipuri de medicamente cele mai cumparate, fara prescriptie medicala, sunt medicamentele de slabit (28%) si antidepresivele (12%).

Principalele motive invocate pentru cumpararea medicamentelor fara prescriptie medicala si chiar de pe Net sunt:

evitarea mersului la medic (39%);
costurile reduse ale medicamentelor cumparate de pe Net fata de cele din farmacii (32%);
cumparaturile rapide si practice (32%).

In Europa, 77 milioane de persoane recunosc faptul ca recurg la cumpararea de medicamente fara prescriptie medicala si in afara retelelor legale si autorizate de stat.

Studiul le aminteste persoanelor care cumpara medicamente de pe Internet, fara reteta medicala, ca risca sa inghita sau sa-si aplice ingrediente nocive, cum sunt raticidele, insecticidele sau vopselele cu plumb.

Acest studiu, realizat de compania Pfizer, s-a desfasurat in perioada 27 octombrie - 8 noiembrie 2009, avand ca subiecti 14 000 barbati si femei din 14 tari.

De ce sa dai banii pe medicamente ca sa te lasi de fumat, si contrafacute in plus, cand cele mai noi statistici spun ca in general cei care reusesc sa se lase de fumat isi pun la bataie doar propria vointa si ambitie?
Recomandari