Medici de care orice femeie are nevoie

Medici de care orice femeie are nevoie
  calendar_month        
Pentru o sanatate de fier, orice femeie trebuie sa stie la ce medic sa se duca atunci cand intampina probleme sau pentru un control de rutina.

Medicul primar, ginecolog, dermatolog sau stomatolog sunt cei mai importanti medici la care trebuie sa mergi cel putin odata pe an.


Medicul primar

Medicul primar este un medic generalist care trateaza afectiunile medicale comune, precum gripele, racelile sau infectiile.

Ajuta la diagnosticarea poblemelor de sanatate si trimite pacientii catre medici specialisti. Medicul primar este primul medic la care mergem atunci cand avem o problema de sanatate.

Medicul primar ofera si tratamente si recomanda anumite analize medicale si vaccinuri. De asemenea, medicul primar interpreteaza radiografiile, testele de sange sau de urina. Ajuta si la tratarea afectiunilor cronice, precum diabet sau hipertensiune.

Acest medic este specializat si in medicina preventiva. Ofera pacientilor sfaturi utile despre stilul de viata, dieta, fumat sau alcool.

Medicul internist

Medicul internist este tot un tip de medic primar, care este specializat in tratarea afectiunilor adultilor. Trateaza afectiuni cronice precum hipertensiunea sau diabetul. Internistul este un medic care trateaza de obicei afectiunile care tin de organele din interiorul corpului.

Medicul ginecolog

Medicul ginecolog este medicul specializat in prevenirea si tratarea afectiunilor sistemului reproducator feminin. Medicii recomanda ca primul control la medicul ginecolog sa aiba loc la varsta de 13 - 15 ani si apoi anual sau de cate ori este nevoie. Acest medic recomanda si diverse teste de sange, le interpreteaza si realizeaza si anumite operatii.

Medicul obstetrician

Medicul obstetrician este specializat in ingrijirea si tratarea femeilor insarcinate si a fatului in timpul sarcinii, travaliului si nasterii. Majoritatea medicilor obstetricieni sunt si ginecologi. Acest medic te va ghida pe parcursul intregului proces al sarcinii si al nasterii si va trata complicatiile.

Medicul dermatolog

Medicul dermatolog este specializat in tratarea problemelor si bolilor de piele, dar si a problemelor legate de par si unghii. Dermatologul le poate ajuta pe femei sa trateze afectiuni precum acneea, eczemele sau rozaceea si ajuta la prevenira si tratarea imbatranirii pielii.

De asemenea, medicul dermatolog realizeaza anual si teste si controale care sa identifice alunitele si semnele timpurii ale melanomului, cea ma grava forma de cancer de piele.

Medicul oftalmolog

Medicul oftalmolog este specializat in tratarea afectiunilor ochilor. Daca ai probleme serioase de vedere, oftalmologul este medicul care te va ajuta sa tratezi aceasta afectiune. Oftalmologul este si medicul la care trebuie sa mergi pentru controale regulate la ochi si cel care iti va prescrie ochelarii.

Medicul stomatolog

Medicul stomatolog are grija de sanatatea danturii si a gingiilor si realizeazaa diverse operatiuni. Stomatologul iti va oferi si sfaturi despre ingrijirea si intretinerea danturii. Pentru o dantura sanatoasa si frumoasa este indicat sa mergi la stomatolog cel putin odata la sase luni, pentru un control si o curatare profesionala.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari