Migrena oftalmica: nu te panica!

Migrena oftalmica: nu te panica!
  calendar_month        
Migrena oftalmica se mai numeste si migrena cu aura.

Durerea de cap este precedata se aparitia de pete luminoase in campul vizual, mai mult jenante decat grave. Afla mai multe despre aceasta patologie extrem de feminina!

Simptomele

Aura vizuala se caracterizeaza prin aparitia de puncte luminoase in una din partile campului vizual, uneori in partea mediana, cel mai des intr-o parte.

Totul devine stralucitor, deoarece punctele luminoase incep sa se miste in toate partile. Aceasta aura sfarseste prin a cuprinde intreg ochiul, mai bine zis ambii ochi in acelasi timp, impiedicand lectura sau condusul automobilului, de exemplu.

Ea dureaza cam 20 minute, si este urmata de o durere puternica de cap. Criza dispare de obicei in 4 ore. In cazurile exceptionale, unele persoane prezinta simptome vizuale, dar nu de cefalee.Un fenomen fara gravitate

Prima data cand apar simptomele, ele pot speria foarte tare. Durerea de cap este insa cel mai neplacuta faza. Ea atinge in general jumatate de cap, si este accentuata de lumina.

Pentru a preveni aceasta durere de cap, poti sa iei de la aparitia punctelor luminoase un analgezic, care sa te calmeze.

Cel mai bine ar fi sa consulti un specialist daca aceste migrene devine recurente. El va sti sa-ti prescrie tratamentul adaptat.

Factorii declansatori

Migrena oftalmica isi are originea in creier. Adesea, mai multi membri ai aceleiasi familii sunt afectati de aceasta patologie, insa in special femeile.

Factorii declansatori ai migrenelor pot fi:

ciclul menstrual : aproape toate femeile migrenoase fac migrene in aceasta perioada
unele alimente: vinul alb, sampania, ciocolata, alcoolul, masa prea grasa, saritul peste o masa
stresul, o emotie puternica (pozitiva sau negativa)
o noapte fara somn
foamea

Recomandari