Miopie, prezbitie, cataracta - tratamente noi

Miopie, prezbitie, cataracta - tratamente noi
  calendar_month        
Astazi e din ce in ce mai usor sa scapam de ochelarii de vedere. Zoom asupra ultimelor progrese in tratamentul problemelor de vedere : miopie, prezbitie, cataracta.

Miopie: corectii personalizate

Noile tehnici de investigatie permit definirea mai buna a profilelor pacientilor miopi si posibilitatea de a le oferi interventii mai precise. Exista chiar lentile cu tratament pentru unii miopi. Laserul utilizat pentru operarea miopiei beneficiaza de progrese constante. Pana de curand, chirurgul nu putea programa laserul decat in functie de corectia ce trebuia adusa ochiului. Toti miopii care aveau nevoie de aceeasi corectie primeau deci acelasi tratament.

Noile aparate permit realizarea corectiilor ca la carte. Aberometrele calculeaza specificatiile ochiului, caracteristicile corneei si le transmite laserului pentru a se ajusta mai bine. Rezultatul: ameliorarea contrastelor si o vedere mai clara pe timp de noapte.

Gratie unei noi generatii de lasere, va fi posibila operarea miopiilor cu un singur laser. De asemenea, s-au inventat lentilele care corecteaza miopia mica (de pana la 4 dioptrii) pe timp de noapte, nemafiind necesara purtarea lor ziua. Pretul acestor lentile miraculoase: 300-400 euro.


Cataracta: implanturi perfectionate

Chirurgia cataractei consta in inlocuirea cristalinului opac cu un implant. Modelele se imbunatatesc continuu pentru a oferi cea mai buna vedere posibila, uneori si fara ochelari. Acum 30 ani, persoanele operate de cataracta trebuiau sa poarte ochelari grosi pentru a compensa pierderea cristalinului. Acum, ele primesc un implant ce suprima sau reduce purtarea lentilelor pentru a vedea la distanta. Implanturile difera in functie de tulburarea asociata: probleme de macula, glaucom sau astigmatism.

Prezbitie: un nou laser

75% dintre cei care sufera de prezbitie reusesc sa scape de ochelari prin diferite interventii. Ultima inventie in domeniu: laserul Intracor. Dificultatea de a vedea clar de aproape, prezbitia se instaleaza atunci cand cristalinul isi pierde elasticitatea, intre 42 si 45 ani. Dupa 60 ani, ea nu mai progreseaza.

Laserul Intracor aduce o speranta persoanelor fara alta tulburare de vedere in afara de prezbitie. El modeleaza corneea, facand-o multifocala, adica capabila de a vedea atat din apropiere, cat si de la distanta. Ce inseamna asta in practica: 2 picaturi de anestezic in ochi, un departator de pleoape pentru a mentine ochiul deschis si raza laser directionata de chirurg. Tratamentul nu este deloc dureros, insa ochiul este o perioada rosu. Pretul interventiei: 2000 euro.


Autor: Nuage

Recomandari