Mituri despre cancerul la san

Mituri despre cancerul la san
  calendar_month        
De-a lungul timpului s-au raspandit o multime de zvonuri legate de cancerul la san. Iata care sunt cele mai mari mituri despre aceasta boala si care este, de fapt, adevarul.

Antiperspirantul duce la aparitia cancerului la san

Acesta este cel mai raspandit zvon si se bazeaza pe ipoteza ca, daca te tai in zona axilei cu aparatul de ras si folosesti deodorante antiperspirante, substantele chimice continute de acesta intra in piele si favorizeaza aparitia cancerului de san.

De asemenea, se credea ca folosirea deodorantelor impiedica eliminarea toxinelor din organism, ceea ce duce la aparitia unor mutatii ale celulelor si la formarea cancerului mamar. Dar aceasta teorie este neintemeiata deoarece organismul nu trebuie sa elimine toxinele neaparat prin transpiratie, cu atat mai mult cu cat transpiratia este formata 99,9% din apa, sodiu, potasiu si magneziu.

Consumul de cafea creste riscul aparitiei cancerului

Cafeauna nu produce cancer mamar. De fapt, chiar au existat studii care atesta faptul ca substantele din cafea previn aparitia acestei boli.

Barbatii nu fac cancer la san

Este adevarat ca numarul femeilor afectate de aceasta boala este mult mai mare decat cel al barbatilor, insa sunt si barbati care dezvolta cancer mamar. Anual, circa 350 de barbati sunt diagnosticati cu aceasta boala.

Femeile care, in trecut, au avut cancer la san, n-ar trebui sa ramana insarcinate

De fapt, studiile au aratat ca schimbarile de metabolism si cele hormonale din timpul sarcinii nu prezinta riscul de recidiva a cancerului la san. Nici numarul de sarcini nu are legatura cu recidivarea bolii. Totusi, femeile care au avut cancer la san ar trebui sa discute cu medicul inainte de a ramane insarcinate.

Purtarea sutienelor poate duce la cancer la san

A circulat un zvon, acum cativa ani, cum ca purtarea sutienelor cu sarma ar cauza cancer la san. Din fericire, acest mit nu este adevarat.

Femeile cu varsta de sub 40 de ani nu pot dezvolta cancer la san

Da, riscul dezvoltarii cancerulu la san creste o data cu varsta, insa orice femeie poate dezvolta aceasta boala. De aceea, toate femeile ar trebui sa isi faca singure cate o examinare la san in fiecare luna.

Anticonceptionalele pot cauza cancer

Anticonceptionalele contin, intr-adevar, mici cantitati de estrogen, insa cantitatile sunt atat de mici incat nu pot fi un factor in dezvoltarea cancerului la san. Daca ai vreo nelemurire in legatura cu anticonceptionalele pe care le folosesti, nu ezita sa consulti medicul.

Mamografia poate accelera dezvoltarea cancerului la san, sau il poate chiar provoca

Cantitatea de radiatii din timpul mamografiei este atat de mica, incat nu exista nici un dubiu ca mamografiile nu prezinta nici un risc in acest sens.

Orice nodul la san inseamna cancer

Un nodul la san poate indica foarte multe lucruri, nu doar cancer. Peste 80% din noduli sunt benigni.

Cancerul la san se dezvolta doar la un singur san

Acest tip de cancer are, din pacate, abilitatea de a se dezvolta la ambii sani.

Indepartarea chirurgicala a sanului bolnav este singurul tratament al cancerului la san

Sunt mai multe tratamente pentru cancerul la san, incluzand aici chimoterapia si terapia cu radiatii. Extirparea sanului nu este singura optiune.

Femeile cu sanii mici au mai putine sanse de a dezvolta cancer la sanCantitatea de tesut a sanului nu are nici o legatura cu dezvoltarea cancerului la san. Aceasta boala nu face discriminare intre sanii mari sau mici.

Afla mai multe detalii aici .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

////////////////////////////
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right