Noua generatie FlexPen pentru administrarea insulinei

Noua generatie FlexPen pentru administrarea insulinei
  calendar_month        
Un nou dispozitiv de administrare a insulinei creste calitatea vietii persoanelor cu diabet

Novo Nordisk, lider mondial in tratamentul diabetului, a lansat in Romania cel mai nou dispozitiv de administrare a insulinei, Noua Generatie FlexPen®. Dispozitivul reprezinta o varianta moderna a pen-urilor pentru insulina utilizate zilnic de catre persoanele cu diabet si imbunatateste tratamentul acestora datorita usurintei cu care poate fi utilizat.

76850.jpg



"Pornind de la nevoile speciale ale persoanelor cu diabet si luand in considerare stilul de viata specific al acestora, Novo Nordisk incearca sa inoveze in permanenta, pentru a le oferi cele mai bune variante de tratament, care sa conduca la cresterea calitatii vietii acestora. Pacientul a fost intotdeauna in centrul activitatii noastre, iar prin lansarea Noii Generatii FlexPen® ne mentinem promisiunea de a oferi persoanelor cu diabet noi solutii, menite sa simplifice si sa imbunatateasca viata acestora.", declara Bogdan Viasu, General Manager Novo Nordisk.





Noua Generatie FlexPen® are un aspect nou (eticheta, ambalajul si cartusul dispozitivului au fost modificate), oferind un beneficiu major pacientilor, care de cele mai multe ori utilizeaza tipuri diferite de insulina, in functie de momentul zilei. Astfel, Noua Generatie FlexPen® permite diferentierea cu usurinta a tipului de insulina, scazand riscul aparitiei unor erori in administrarea tratamentului.


76851.jpg






O dozare incorecta a cantitatii de insulina (injectarea unei cantitatii prea mici sau prea mari de insulina) poate conduce la variabilitate glicemica (hiperglicemie, respectiv hipoglicemie). Un alt beneficiu al Noii Generatii FlexPen® este reprezentat de faptul ca permite dozarea exacta a insulinei, iar scala de dozare revine automat la zero dupa fiecare injectare.

De asemenea, Noua Generatie FlexPen® necesita o forta de injectare a insulinei cu 30% mai mica, simplificand in mod considerabil procesul de injectare.

La nivel mondial, s-au efectuat teste pentru a se observa daca toate aceste caracteristici inovatoare sunt compatibile cu preferintele persoanelor cu diabet. 95% dintre cei care au incercat Noua Generatie FlexPen® au declarat ca ar prefera sa utilizeze aceasta varianta imbunatatita si 89% considera ca este mult mai usor de folosit.




"Dispozitivele de administrare a insulinei sunt elemente importante in cadrul executiei tratamentului de catre persoanele cu diabet. Modul de administrare a insulinei capata in acest context o importanta deosebita, in special, in ceea ce priveste precizia dozarii insulinei administrate, la reproductibilitatea adiministrarii dozelor si siguranta administrarii. Noua Generatie FlexPen® indeplineste toate aceste cerinte, devenind astfel solutia optima in tratamentul zilnic al persoanelor cu diabet.", declara Prof. dr. Radu Lichiardopol, Presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.


In prezent, FlexPen® este cel mai utilizat dispozitiv de administrare a insulinei la nivel mondial, fiind preferat de milioane de pacienti cu diabet. Datorita preciziei de administrare a insulinei oferite de Noua Generatie FlexPen®, persoanele cu diabet beneficiaza acum de un dispozitiv mult mai simplu si mai usor de utilizat.



Situatia diabetului la nivel mondial

Inovatiile in domeniul tratamentelor pentru diabet se impun in contexul in care cifrele estimate de cercetatori sunt alarmante, preconizandu-se un numar de 380 de milioane de bolnavi de diabet in 2025, la nivel mondial. Conform ultimelor statistici, in anul 2007 diabetul a cauzat 3,8 milioane de decese la nivel global, ceea ce reprezinta peste 6% din rata mortalitatii (diabetul reprezinta cea de-a patra cauza a mortalitatii la nivel global). La fiecare 10 secunde o persoana moare printr-o complicatie a diabetului.

La nivel international, diabetul predomina in India si SUA, 8% din populatie fiind afectata de aceasta boala. In India acest procent echivaleaza cu 41 milioane persoane, pe cand in SUA cu 19 milioane de persoane.

Complicatiile diabetului ar putea fi prevenite prin schimbarea dietei, cresterea activitatii fizice si imbunatatirea conditiilor de viata. Peste 50% dintre cei afectati de diabet nu sunt constienti de boala lor, deoarece simptomele diabetului de tip 2 apar tardiv.

Conform datelor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in 2008, in Romania au beneficiat de tratament 538 648 de persoane cu diabet, dintre care 154 443 au urmat tratament cu insulina.

In Romania, in fiecare an sunt depistate aproximativ 50 000 de cazuri noi de diabet, dintre care 5-10% sunt de tip 1 (insulinodependent), iar restul sunt de tip 2 (non-insulinodependent, diabet zaharat). Riscul de diabet de tip 2 creste de 3-4 ori daca se constata unul din urmatorii factori: varsta peste 40 de ani, obezitate, istoric familial, trigliceride mari si HDL-colesterol scazut, hipertensiune, ovar polichistic.

Recomandari