`Nu am facut destul` - campanie sociala adresata tuturor femeilor

`Nu am facut destul` - campanie sociala adresata tuturor femeilor
  calendar_month        
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza campania "Nu am facut destul".


Campania este una sociala, menita sa informeze femeile cu privire la cancerul la san si sa le responsabilizeze pe acestea prin efectuarea de controale periodice.


Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza luni, 3 octombrie, campania de informare si responsabilizare cu privire la cancerul mamar "Nu am facut destul", cu mesajul "Ajuta-ne! Mergi la control!". Aceasta este o campanie sociala adresata tuturor femeilor din Romania.

Pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite, in centrele Gral Medical din Ploiesti, Pitesti, Craiova, Focsani si Bucuresti.

De asemenea, pacientele care se programeaza, pentru aceasta ecografie gratuita, pe perioada campaniei, o pot efectua si dupa terminarea campaniei, pana la sfarsitul anului 2011. Programarile se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din intreaga tara.

Campania initiata si derulata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania beneficiaza de sprijinul Roche Romania, Gral Medical si Europa FM.

Campania "Nu am facut destul" - pagina oficiala de Facebook

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza pagina de Facebook oficiala a campaniei "Nu am facut destul". Luna octombrie este Luna Internationala de Lupta impotriva Cancerului de San, prilej cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), cu sprijinul Roche Romania, Gral Medical si Europa FM, a lansat campania de informare si responsabilizare cu privire la cancerul mamar "Nu am facut destul", cu mesajul "Ajuta-ne! Mergi la control!".

Cu ocazia acestui eveniment, a fost lansata si pagina de Facebook oficiala a campaniei, denumita "Nu am facut destul", unde toti cei interesati pot gasi numeroase informatii referitoare la cancerul la san, diverse stiri si alte materiale importante despre cancerul mamar.

Persoanele care doresc sa sustina campania - "Nu am facut destul", printr-un singur click, pot accesa pagina in reteaua de socializare Facebook la adresa ">http://www.facebook.com/nu.am.facut.destul" target="_blank" rel="noreferrer noopener">http://www.facebook.com/nu.am.facut.destul
" target="_blank" rel="noopener noreferrer">">http://www.facebook.com/nu.am.facut.destul


Prin intermediul acestei pagini, se pot transmite orice fel de mesaje, pareri, opinii cu privire la cancerul de san.

Atat lansarea campaniei "Nu am facut destul", cat si cea a paginii de Facebook, cu acelasi nume, au scopul de a atrage atentia tuturor femeilor din Romania asupra cancerului mamar si sa le responsabilizeze prin efectuare de controale periodice.

Cancerul mamar este cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei si, din pacate, tot mai multe femei, din ce in ce mai tinere trec prin aceasta experienta.

Cancerul mamar inregistreaza, in Romania, o incidenta de 7.929 de cazuri noi pe an si o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008).

Cancerul mamar este curabil daca este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie sa cunoasca semnele si simptomele cancerului mamar, sa invete sa se automonitorizeze, si, in cazul in care observa unele dintre aceste simptome, sa se prezinte la medic cat mai repede, pentru un consult de specialitate. Facand acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce creste considerabil sansele de vindecare.

Orice femeie poate preveni aparitia cancerului mamar printr-o alimentatie sanatoasa, avand un mod de viata activ, limitand consumul de alcool si tutun, precum si fiind foarte atenta la toate schimbarile care apar la nivelul sanilor.
Recomandari