Nu te mai opresti din tusit? Iata cauzele!

Nu te mai opresti din tusit? Iata cauzele!
  calendar_month        
De ceva timp parca tusesti intruna, iar reprizele de tuse devin din ce in ce mai enervante, ajungand acum sa te trezeasca din somn. Ai grija, ai trecut demult de stadiul unei simple raceli!

In caz ca nu stiai, tusea este un simptom destul de serios si poate fi semnalul de alarma pentru o serie intreaga de afectiuni pulmonare, care, netratate, pot duce la complicatii din cele mai severe.

Cum se defineste tusea cronica?
Tusea este un raspuns normal al organismului la diferite procese inflamatorii. Insa cand ea trece de stadiul ocazionalului si dureaza mai mult de 8 saptamani, atunci este cazul sa stii ca ea a devenit cronica.

Iar cu cat vei sta mai mult fara un consult medical de specialitate, cu atat creste riscul ca afectiunea de care suferi sa duca la alate complicatii severe. Asa ca odata instalata regeste aceasta tuse sacaitoare, fugi la medic.

Nu pune diagnostice dupa ureche sau dupa tusea vecinei care seamana cu a ta si mai ales, nu lua medicamente fara o prescriptie prealabila de la medicul specialist!

Tusea ta poate fi un semn al astmului.
Astmul este o afectiune pulmonara cauzata de inflamarea cailor respiratorii, care duc la obstructructionarea lor si implicit la un deficit de aer al pacientului afectat. Daca pe langa tuse ai dificultati in respiratie si iti vine sa inghiti des, ai "sanse" mari sa dezvolti un inceput de astm.

Poti suferi de o afectiune numita obstructie pulmonara cronica.
Deja lucrurile devin mai serioase, in cazul in care medicul specialist pune acest diagnostic, deoarece el reprezinta o problema medicala existenta de ceva timp si netratata.

Obstructia pulmonara cronica inglobeaza de regula in ea bronsita cronica si emfizemul pulmonar, afectiuni caracterizate prin distensia alveolelor, atrofia septurilor alveolare si cresterea continutului aerian pulmonar.

Daca ai acest diagnostic si esti fumatoare, este cazul sa iei masuri de urgenta! Renunta la fumat, cel putin pentru o perioada, sau rareste drastic numarul tigarilor fumate zilnic. Daca nu fumezi, fa o evaluare a mediului in care lucrezi.

Obstructia pulmonara cronica se depisteaza de regula cu ajutorul testului spirometric, in care pacientul este pus sa inspire profund si apoi sa expire la fel, eliminand aerul intr-un tub prevazut cu dispozitive de masurat.

Poti avea boala de reflux gastroesofagian.
Refluxul gastro-esofagian este o afectiune medicala in care continutul acid al stomacului urca foarte brusc, lezand mucoasa esofagului, din cauza disfunctionalitatii sfincterului cardia.

Una din simptome este si tusea sacaitoare, nocturna, combinata cu durere surda in capul pieptului,cu respiratie suieratoare sau dispnee expiratorie.

Recomandari