Pantofii sport nu trebuie purtati in permanenta!

Pantofii sport nu trebuie purtati in permanenta!
  calendar_month        
Pantofii sport sunt excelenti... pentru sport! Insa purtarea lor pe durata intregii zile conduce la adevarate sechele: platfus, tendinite, micoze.

Dupa cum spun specialistii, picioarele sunt mecanisme minunat construite si perfect functionale inca de la aparitia speciei umane si pana la inventarea baschetilor!

In special adolescentii sunt cei care nu se pot lepada de baschetii lor nici macar o zi. Insa medicii ne sfatuiesc: incaltarea zilnica a acestora este total nerecomandata. Baschetii trebuie sa fie rezervati doar sportului. Pentru a se evita prabusirea boltei plantare (platfus), orice alt drum, inclusiv cel de la scoala sau de la sala de sport pana acasa, trebuie efectuat in pantofi de oras.

Compus din 28 oase mici, tot atatea articulatii si o multitudine de ligamente si vase sangvine, piciorul este un organ foarte complex. Arhitectura sa extraordinara a functionat pana cand a venit moda pantofilor sport purtati in permanenta.

Risc de tendinita si de micoza

Piciorul se obisnuieste repede cu confortul si greutatea mica a pantofilor de sport. El se simte atat de bine incat, de prea mult purtat, uita total sa-si mai foloseasca propriile calitati de amortizare a socurilor.

Picioarele au tendinta sa se prabuseasca si sa-si piarda tenacitatea. Baschetii nu stimuleaza tesuturile plantare ce permit amortizarea impacturilor. Se ajunge la platfus, iar recuperarea este imposibila.

In plus, apar si dureri si pozitionari gresite ale degetelor de la picioare, conducand la tendinite.

In afara de problemele legate de statica, picioarele mai si transpira in bascheti, favorizandu-se astfel dezvoltarea micozelor. Pantofii de oras, care imbina confortul cu sustinerea piciorului, trebuie sa fie prima alegere. Daca nu tot timpul, macar in alternanta!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu vreau nimic de la viata
  • person

    "orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right