Parul de pe fata si sani - cauze si remedii

Parul de pe fata si sani - cauze si remedii
  calendar_month        
Intr-o societate in care femeile trebuie sa fie perfecte, prin orice metoda si din toate punctele de vedere, parul facial si de pe sani reprezinta o problema de neacceptat.

Femeile isi doresc sa aiba pielea fina ca petalele de trandafir, indiferent de zona corpului.


Cauze ale aparitiei parului facial si de pe sani

Parul crescut pe sani si pe fata, in cazul femeilor, poarte denumirea de hirsutism si este o afectiune provocata de o cantitate prea mare de hormoni masculini. Firele de par inchise la culoare si vizibile mai pot fi provocate de prezenta unor ovare polichistice, provocate, la randul lor, de dereglarile hormonale. In acelasi timp, aceste dezechilibre pot duce la aparitia unor modificari la nivelul pielii si a menstruatiei.

O alta cauza a cresterii firelor de par nedorite poate fi sindromul Cushing, caracterizat prin expunerea organismului la niveluri ridicate de cortizol.

De asemenea, hiperplazia suprarenala congenitala mai poate fi una dintre cauzele care duc la aparitia firelor de par pe fata si sani. Aceasta reprezinta o afectiune aparuta din lipsa unei enzime necesare pentru producerea de cortizol si aldosteron, provocand astfel organismul sa produca hormoni masculi in exces.

Tratamente medicamentoase impotriva parului facial si de pe sani

Sindromul ovarelor polichistice poate fi tratat cu pastile anticonceptionale sau pastile de progesteron. In ceea ce priveste afectiunea numita Cushing, solutia este sa reduci treptat cantitatea de medicamente pe baza de cortizol. Desigur, trebuie sa discuti cu medicul pentru a gasi cea mai buna varianta, astfel incat sa nu modifici functiile organismului si sa provoci astfel apartia unor alte probleme.

Tratamente cosmetice pentru indepartarea firelor de par faciale si de pe sani

Pentru ca este destul de dificil sa nu faci nimic impotriva parului, mai ales a celui facial, trebuie doar sa gasesti metodele potrivite.

Cea mai usoara varianta, dar nu cea mai buna, este decolorarea firelor de par cu ajutorul apei oxigentate. Este adevarat ca in acest fel firele de par vor deveni mai putin vizibile, insa aceasta regula nu se aplica in razele soarelui. Atunci, firele de par vor fi la fel de vizibile si inestetice. Aceasta varianta este insa potrivita pentru zona sanilor.

In privinta parului facial, cea mai buna varianta este ceara depilatoare. Aceasta indeparteaza firele inca de la radacina, ingreuneaza cresterea acestora si le determina sa creasca mai subtiri. In cel mai rau caz, vei fi nevoita sa te epilezi cu ceara o data la doua saptamani. Aceasta varianta nu este recomandata pentru zona sanilor pentru ca pielea acestora este mult prea sensibila.

Crema depilatoare este o alta solutie impotriva firelor de par nedorite. Crema insa are rezultate de scurta durata si nu face decat sa faca firele de par sa creasca mai negre si mai groase, aproape ca si cum ai utiliza lama de ras.

Daca ai doar cateva fire, opteaza pentru penseta, insa este recomandat sa folosesti aceasta ustensila doar dupa o baie fierbinte, cand porii pielii sunt deschisi si smulgerea firelor nu va fi deloc dureroasa.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Unde sa incepi?..Incotro sa te indrepti?
  • person

    ""cele mai frumoase lucruri sunt cele pe care ti le sufla nebunia si le scrie ratiunea""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right