Pietre la rinichi de la ice tea

Pietre la rinichi de la ice tea
  calendar_month        
Daca iti place ice tea-ul, s-ar putea sa nu-l mai savurezi cu aceeasi placere dupa ce vei afla ca aceasta bautura in exces duce la formarea pietrelor la rinichi, ne avertizeaza urologii.

Ice tea-ul contine concentratii mari de oxalati, unul dintre compusii cheie ce duc la formarea litiazei renale.

Desi si ceaiul fierbinte contine oxalati, el nu se consuma la fel de usor ca si cel rece, asadar cantitatile baute de ceai cald sunt mult mai mici si nu sunt de ajuns pentru a duce la formarea de pietre .

"Pentru oamenii care au o predispozitie spre litiaza renala, ice tea-ul este una dintre cele mai proaste bauturi pe care ar putea-o s-o bea.", spune Dr. John Miller, Asist. Prof. La Departamentul de Urologie, Loyola University Chicago Stritch School of Medicine, Maywood.

Barbatii, femeile in post-menopauza cu nivele scazute de estrogen si femeile care nu mai au ovare in urma unei interventii chirurgicale sunt cele mai expuse riscului de litiaza renala.

Pietrele la rinichi sunt cristale mici formate din mineralele si sarea din urina, rinichi si ureter, canalul care face legatura intre rinichi si vezica urinara.

De obicei, pietrele sunt eliminate de organism pe cale naturala, insa cele de dimensiuni mari se blocheaza in ureter.

Ice tea-ul este o bautura extrem de populara vara, avand in vedere ca este mai gustoasa decat altele, insa medicii ne avertizeaza ca nu exista lichid mai sanatos decat apa aromatizata cu cateva felii de lamaie.

Lamaile contin concentratii mari de citrati, care inhiba dezvoltarea pietrelor la rinichi.

Spanacul, ciocolata, rubarba, nucile, sarea si carnea trebuie evitate de cei care au des probleme cu eliminarea pietrelor, caci aceste alimente incurajeaza producerea lor.

Consuma in schimb cat mai multa apa si alimente bogate in calciu, ce reduc cantitatea de oxalati absorbiti in organism.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dependenta de comunicare online
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right