Prima pasta de dinti din lume cu fluor, care contine NovaMin

Prima pasta de dinti din lume cu fluor, care contine NovaMin
  calendar_month        
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare lanseaza noul Sensodyne Repair & Protect, o pasta de dinti inovatoare care contine formula unica NovaMiniAA, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase.

Folosind tehnologia revolutionara NovaMiniAA, Sensodyne Repair & Protect identifica zonele sensibile ale dintelui, formand la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemanator cu cel natural al dintelui, care ajuta la repararea si protectia continua a zonelor sensibile.Adaptarea NovaMiniAA pentru folosirea in compozitia unei paste de dinti a reprezentat o provocare tehnologica. Atunci cand intra in contact cu apa, NovaMiniAA reactioneaza rapid eliberand ioni de calciu si de fosfat, elemente care intra in compozitia naturala a dintelui. In cazul folosirii unei formule ce contine apa, ionii ar putea interactiona in tub cu alte ingrediente ale pastei de dinti. Provocarea pentru GlaxoSmithKline a fost sa dezvolte o formula anhidra (care nu contine apa) pentru o pasta de dinti cu fluor pentru utilizare zilnica.

Datorita formulei sale anhidre, Sensodyne Repair & Protect pastreaza tehnologia NovaMiniAA in tub. Aceasta se activeaza cand intra in contact cu saliva.

52656.jpg

Dr. Teresa Layer, Vicepresedinte, Echipa de Dezvoltare si Cercetare Sensodyne: NovaMiniAA reprezinta o tehnologie avansata, demonstrata clinic, pe baza de calciu si fosfat, care construieste un strat reparator microscopic pe suprafata dentinei expuse, imitand compozitia anorganica a dintelui. Acest strat este mai dur decat dentina naturala, ceea ce-l face mai rezistent la provocarile zilnice prezente in cavitatea orala. Sensodyne Repair & Protect reprezinta un progres tehnologic in ingrijirea orala de zi cu zi, permitand persoanelor afectate de hipersensibilitate dentara sa faca mai mult decat sa amelioreze hipersensibilitatea dentinei; prin periaj de doua ori pe zi, Sensodyne Repair & Protect ii ajuta sa repare continuu dentina expusa si ofera protectie substantiala.

Prof. Dr. Constantin Varlan, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie ?Carol Davila? Bucuresti explica: Dentina expusa poate duce la hipersensibilitate dentara, o problema care afecteaza 1 din 3 persoane . Totusi, foarte multe persoane nu stiu ca durerea pe care o resimt la nivelul dintilor poate fi un semn al hipersensibilitatii dentare. Decat sa caute o rezolvare a problemei, multe dintre persoanele afectate fie ignora durerea, fie gasesc diferite metode de a o evita, fara sa fie constienti de faptul ca dintii lor au zone sensibile. Tehnologia din Sensodyne Repair & Protect formeaza un strat mineral de hidroxiapatita pe suprafata dentinei expuse, similar cu cel natural al dintilor, care protejeaza tesutul din interiorul dintelui de stimulii externi durerosi. Este foarte important ca pacientii sa caute solutii pentru tratarea durerii cauzate de dintii sensibili.

Folosita zilnic, ca oricare alta pasta de dinti, Sensodyne Repair & Protect repara permanent zonele sensibile ale dintelui si ajuta la prevenirea aparitiei sensibilitatii. In plus, asigura toate beneficiile unei paste de dinti obisnuite, precum protectie completa, curatare si prospetime.

Hipersensibilitatea dentara

Stiai ca 1 din 3 persoane sufera de hipersensibilitate dentara? Doar 36% dintre persoanele care sufera de hipersensibilitate dentara folosesc o pasta de dinti specializata pentru a ameliora problema.Dentina, care formeaza cea mai mare parte din dinte, este poroasa si are mii de canalicule de-a lungul ei, care ajung pana la nervul din centrul dintelui. Stratul de smalt dur de pe coroana dintelui protejeaza dentina de dedesubt, dar in cazul in care dentina este expusa, dintele poate deveni sensibil si vulnerabil. Aceasta expunere a dentinei poate avea o multime de cauze, precum retragerea gingiilor sau pierderea smaltului, din cauza combinarii unor factori precum eroziunea acida si abraziunea rezultata in urma periajului dentar.

Cand dentina este expusa, schimbarile de temperatura provocate de alimentele si bauturile fierbinti sau reci determina fluidul din canalicule sa se dilate sau sa se contracte. Acest proces poate irita nervul si poate duce la aparitia durerii dintilor sensibili. Senzatia poate varia de la o durere de mica intensitate, pana la o durere mult mai severa, ascutita.


9 din 10 medici dentisti recomanda Sensodyne pacientilor cu dinti sensibili

Sensodyne Repair & Protect este disponibila in majoritatea hipermarketurilor, supermaketurilor si farmaciilor din toata tara incepand cu luna februarie 2011.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

sponsorul Sponsorul SPONSORUL
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right