Pungile reutilizabile te imbolnavesc!

Pungile reutilizabile te imbolnavesc!
  calendar_month        
Atitudinea eco manifestata prin reutilizarea pungilor de cumparaturi te poate imbolnavi, avertizeaza oamenii de stiinta.

Astfel, pungile utilizate in mod repetat si nespalate reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate.


Minunat! Cu totii am fost oameni ascultatori si am vrut sa ajutam mediul inconjurator sa fie mai putin poluat, iar acum medicii ne spun ca ne-am putea imbolnavi din cauza acestei practici.

Imi place sa ma duc cu sacosele la supermarket. Ma face sa ma simt utila, ca si cum micul meu efort ar conta acolo, cat de putin, la protejarea planetei pe care altii o vandalizeaza.

Dar acum cercetatorii de la Universitatea din Arizona vin si spun ca pungile si sacosele pe care le refolosim pot sa ne imbolnaveasca.

Folosirea de mai multe ori a pungilor fara sa le speli reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate, avertizeaza renumitul expert in microbiologie Charles Gerba.

Cercetatorii spun ca pungile se contamineaza de la cumparaturi: laptele curge din cutie, carnea sangereaza, iar resturile raman pe sacosa.

Aici se inmultesc bacteriile, iar data viitoare cand mergi la shopping, noile alimente cumparate se vor contamina cu microbii dezvoltati. Rezultat: faci intoxicatie cu salmonella!

Ce e de facut?

Spala pungile! Sacosele din material textil intra in masina de spalat (foloseste apa fierbinte daca vrei sa distrugi microbii), iar pungile de plastic pot fi spalate in chiuveta, cu apa fierbinte si sapun. Insista cu frecatul si asupra manerelor.

Recomandari