Raceala: tratament la domiciliu

Raceala: tratament la domiciliu
  calendar_month        
Daca te-ai procopsit cu o raceala , te poti astepta ca boala sa dispara de la sine in aproximativ 7-10 zile. Intre timp, iata cum poti actiona ca sa te simti mai bine!

Odihneste-te mai mult. Cu odihna la pat vei obtine cele mai bune rezultate, si, in plus, nu vei putea sa mai raspandesti virusul peste tot.

Bea mult lichide ca sa recompensezi apa pierduta datorita febrei sau transpiratiei. Lichidele amelioreaza si gatul uscat si dureros, si mentin fluiditatea mucusului nazal. Alegerile perfecte sunt: ceai fierbinte cu lamaie, apa, sucul de fructe si supa.

Daca nu te simti bine din cauza febrei, ia acetaminofen (din paracetamol) si ibuprofen, care vor cobori febra. Tot in acest scop, poti sa-ti faci dusuri caldute (nu face dus cu apa rece!). Scaderea febrei nu va face sa-ti treaca mai repede raceala, dar te vei simti mai confortabil.

Pentru a scapa de durerile corporale si de durerile de cap, ia acetaminofen sau ibuprofen.

Foloseste un decongestionant nazal daca ai nasul foarte infundat. Cauta un spray care sa contina un singur ingredient decongestionant si fenilefrina. Daca mucusul nazal este foarte gros, foloseste un decongestionant care contine guaiafenezina, acest compus va fluidiza mucusul. Nu folosi sprayuri nazale sau dropsuri mai mult de trei zile!

Fa bai de abur (de exemplu, umple chiuveta cu apa fierbinte si tine-ti capul deasupra) ca sa scapi de nasul infundat pe cale naturala.

Evita antihistaminicele. Ele nu trateaza simptomele racelii si ingroasa mucusul nazal.

Daca ti se usuca pielea din jurul nasului si a buzelor din cauza stergerilor repetate cu servetelul, aplica o crema hidratanta, sau poti folosi direct servetele cremoase atunci cand te stergi la nas.

Foloseste dropsuri contra tusei.

Ia un sirop pe baza de dextrometorfan daca dezvolti o tuse uscata. Ai grija: unele produse contin un procent ridicat de alcool! Foloseste-le cu atentie! Nu da niciun fel de medicament copilului mai mic de 2 ani fara acordul pediatrului.

Mai pune o perna sub cap daca nu poti dormi din cauza tusei.

Evita sa fumezi sau sa stai in fumul altora.

Suna-ti medicul daca:

- Starea ti se imbunatateste, dar simptomele racelii recidiveaza repede.
- Dezvolti semnele unei infectii bacteriene: tuse cu expectoratii galbene, verzi, rosiatice sau ce contin sange; febra persistenta; dureri de urechi; gat uscat; dureri ale sinusurilor; mucus nazal ce trece de la incolor la colorat in 7-10 zile.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

La multi ani mami
  • person

    ""in viata nu exista victorii si infrangeri definitive.lupta si vei castiga!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right