Ridurile, semn ca ai oase fragile!

Ridurile, semn ca ai oase fragile!
  calendar_month        
Ridurile de pe fata pot fi un semn ca ai oase fragile. Aceasta problema mareste riscurile de a suferi de osteoporoza si fracturi dureroase la batranete.

Dar sunt si vesti bune! In viitor, diagnosticarea oaselor fragile se va face doar privind fata cuiva.

Cercetatorii de la Yale School of Medicine din SUA au studiat 114 femei de 40 ani si 50 ani care ajunsesera de curand la menopauza, excluzandu-le pe acelea care au folosit botox sau alte proceduri cosmetice pentru a-si reduce ridurile.


Cercetatorii au numarat apoi ridurile din 11 puncte de pe fetele si gaturile subiectilor si le-au masurat adancimea. Ei au notat si fermitatea pielii de pe frunte si obraji si au folosit raze X pentru a masura densitatea oaselor.

Acele femei cu multe riduri aveau si oase slabe.

Cercetatorul Lubna Paul, expert in hormoni sexuali, a declarat: "Am gasit ca adancimea si inrautatirea ridurilor are legatura cu densitatea osoasa scazuta".

"Cu cat ridurile sunt mai pronuntate, cu atat mai redusa e densitatea osoasa , iar aceasta relatie a fost independenta de varsta sau alti factori care sunt cunoscuti ca influenteaza masa osoasa".

Desi relatia dintre oase si piele pare neclara, cele doua au un numitor comun: colagenul din compozitia lor. Pe masura ce imbatranim, disparitia colagenului favorizeaza ridurile si subrezeste oasele.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

My ex lua in joc
  • person

    "everything from everywhere"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right