Semne care iti spun ca esti insarcinata

Semne care iti spun ca esti insarcinata
  calendar_month        
Te gandesti ca ai putea fi insarcinata? Cel mai sigur mod de a afla sigur este efectuarea unui test de sarcina dar, inainte de a ajunge acolo, sunt cateva semne care pot trage semnalul unei sarcini incipiente.

In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare femeie este diferita, la fel si sarcinile. Mai mult, simptomele pot fi diferite nu numai de la o femeie la alta ci si de la o sarcina la alta, pentru aceeasi femeie. In plus, pentru ca simptomele timpurii de sarcina sunt foare asemanatoare cu cele dinaintea sau din timpul menstruatiei, este greu sa le recunoscti ca atare.

In continuare am insirat pentru tine cateva din cele mai comune semne ce iti spun ca esti insarcinata, pentru a sti cand este timpul pentru un test de sarcina. Este esential insa sa tii cont de faptul ca toate aceste simptome pot fi declansate de o suma de alte afectiuni. Nimic nu iti poate da un raspuns mai sigur decat un test de sarcina. Poate doar medicul.

Crampe si usoara sangerare

La cateva zile dupa conceptie, oul fertilizat se lipeste de peretele uterului. Acest lucru poate cauza unul din primele simptome ale sarcinii aA€A" o usoara sangerare si/sau crampe.

La 6-12 zile dupa ce ovulul a fost fertilizat apare o usoara sangerare care poate pata putin chilotul. Daca porti bikini negri este posibil nici sa nu observi. Uneori aceasta patare este insotita si de crampe. Acestea sunt foarte asemanatoare cu cele din timpul menstruatiei, motiv pentru care s-ar putea sa le confunzi. Daca observi ca ele continua si totusi sangerarea nu este mai abundenta, asa cum este normal in timpul menstruatiei, e timpul sa faci un test de sarcina.

Modificari ale sanilor

In primele saptamani de sarcina sanii pot suferi modificari cauzate de schimbarile hormonale rapide ce au loc in corp. Datorita acestor schimbari, sanii tai pot deveni umflati, durerosi sau pot prezenta furnicaturi. Sau pot fi mai plini si mai grei decat ii simti de obicei, iar zona din jurul sfarcurilor se poate inchide la culoare.

La fel ca si in cazul crampelor, insa, modificarile suferite de sani pot coincide cu cele din timpul menstruatiei. Multe femei se plang de sani durerosi sau mariti in timpul perioadelor delicate ale lunii si e posibil sa fie pacalite.

Oboseala

Oboseala este normala in sarcina, mai ales in primul trimestru. O femeie se poate simti neobisnuit de obosita incepand cu prima saptamana dupa conceptie. Cauzele sunt puse adesea pe seama nivelului ridicat de progesteron, insa si alte modificari in organism precum glicemia sau presiunea sanguina scazuta.
Greturile matinale

Sunt probabil cel mai comun simptom al sarcinii. Cu toate astea, nu toate femeile au parte de ele. Iar in cazul celor ce se `bucura` de greturile matinale, acestea nu sunt nici pe departe matinale ci, mai degraba, dimineata, la pranz si seara.

Motivele pentru care apar? Din nou, hormonii. Nivelurile hormonale din organism pot incetini ritmul cu care se goleste stomacul unei femei, ceea ce cauzeaza greturile.

De asemenea, unele femei poftesc sau, din contra, simt repulsie, fata de anumite alimente, tot din cauza hormonilor. Efectul poate fi atat de puternic ca ti se intoarce stomacul pe dos chiar si de la un fel de mancare care inainte iti placea.

Intarzierea menstruatiei

Cel mai evident simptom si cel ce le indeamna pe majoritatea femeilor sa faca un test de sarcina, este intarzierea ciclului menstrual. Dar nu toate intarzierile sunt provocate de sarcina, la fel cum unele femei pot suferi sangerari chiar si in timpul sarcinii. Singurul mod in care poti fi sigura, este sa faci un test de sarcina atunci cand prezinti unul sau mai multe din aceste simptome si ai indoieli.Alte simptome timpurii:

Urinare frecventa - pentru multe femei incepe intre saptamana a sasea si a opta de sarcina.
Constipatie - nivelurile ridicate de progeteron te pot constipa din cauza tranzitului intestinal incetinit.
Schimbari de dispozitie - acestea sunt frecvente, mai ales in timpul primului trimestru.
Dureri de cap si de spate - multe femei insarcinate sufera dureri usoare de cap sau de spate.
Ameteala si lesin - pot fi puse in legatura cu dilatarea vaselor de sange, presiunea sanguina scazuta si glicemia scazuta.

O femeie insarcinata poate prezenta toate aceste simtome sau numai unul sau doua. Daca oricare dintre aceste simtome devin o povara, discuta cu doctorul tau pentru a gasi o metoda care te va ajuta sa treci mai usor prin sarcina.

Recomandari