Simptomele astmului

Simptomele astmului
  calendar_month        
Astmul este o boala cronica a plamanilor, ce nu poate fi vindecata, dar poate fi controlata cu succes urmand sfaturile medicului si cu o medicatie adecvata.

In cazul persoanelor cu astm, caile aerului ale plamanilor se inflameaza, ducand la ingustarea cailor respiratorii. Muschii din jurul acestora devin mai sensibili si pot reactiona la alergeni si iritanti.

Astmul este o boala ce poate pune in pericol viata individului, ducand chiar la moarte in cazurile in care nu este tratata adecvat.

Aproximativ 8% dintre oameni sufera de astm, iar alergiile sunt una din cauzele principale. Desi poate aparea la orice varsta, cel mai adesea este intalnita in randul reprezentantilor sexului masculin in preadolescenta, iar la femei in adolescenta. Astmul este cea mai comuna boala cronica in randul copiilor si adultilor tineri. Uneori astmul este dificil de diagnosticat la copiii foarte mici, si poate fi nevoie de examinarea unui medic specialist in astm.

Cele mai comune simptome ale astmului includ:

Tusea - tusea este adesea uscata si poate fi inrautatita de alergeni sau dupa efort fizic. Deasemenea, tusea poate fi prezenta doar noaptea. Aerul rece este si el un declansator al acestui simptom.

Suieratul - este un sunet inalt, care apare in timpul inspirarii si expirarii la persoanele ce sufera de astm. Suieratul apare de obicei insotit de alte simptome, si se poate inrautati in prezenta alergenilor sau dupa efort fizic.

Respiratie greoaie - majoritatea astmaticilor simt uneori ca nu primesc suficient aer, mai ales atunci cand sunt epuizati fizic sau cand sunt in prezenta alergenilor. Persoanele cu forme mai severe de astm sufera de imposibilitatea de a respira atunci cand se odihnesc sau se trezesc cu acest simptom in timpul noptii.

Apasare in piept - unii oameni descriu acest simtom precum o senzatie de apasare, de parca cineva i-ar strange foarte tare in brate. Copii se plang adesea ca pieptul ii doare sau ca se simte ciudat.

Multi astmatici au simptome atunci cand depun efort fizic, dar asta nu inseamna neaparat ca astmul lor este sever sau necontrolat.

Recomandari