Societatea Romana de Cardiologie sarbatoreste Ziua Mondiala a Inimii

Societatea Romana de Cardiologie sarbatoreste Ziua Mondiala a Inimii
  calendar_month        
Sub sloganul "Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?", Fundatia Romana a Inimii invita trecatorii sa participe la flash-mob-uri, organizate la ora 11.00 in Parcul Unirii, ora 11.30 in Piata Victoriei si la 12.00 in Piata Charles de Gaulle.

Incepand cu ora 12.00 se organizeaza plimbarea pe bicicleta "Pedaleaza pentru inima ta!" care va avea plecarea din Piata Charles de Gaulle cu traseul B-dul Maresal Constantin Prezan- B-dul Kiseleff - Casa Presei Libere - Sos. Kiseleff- Piata Victoriei - B-dul Aviatorilor si sosire la Charles de Gaulle.

Tot cu aceasta ocazie este special amenajat un spatiu in Parcul Herastrau intrarea Charles de Gaulle unde, intre orele 12.00-20.00, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular trecatorilor, conform ultimelor ghiduri europene.

Ziua Mondiala a Inimii va fi sarbatorita si la Sinaia, in data de 29 septembrie, in cadrul Congresului National de Cardiologie organizat de Societatea Romana de Cardiologie.

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite!
Optimizand Stilul de Viata (in principal alimentatie echilibrata, activitate fizica zilnica,
fara fumat si odihna adecvata) putem preveni nu doar peste 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroza dar si peste 90% din cazurile de diabet zaharat si a cancerului cu 70%.

52694.jpgRomania ocupa locul 3 in lume, 62% dintre romani murind din cauza bolilor cardiovasculare.

Fundatia Romana a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro, a fost infiintata de Societatea Romana de Cardiologie pentru pregatirea strategiei nationale in domeniul preventiei bolilor cardiovasculare si pentru sustinerea campaniilor initiate de Societatea Romana de Cardiologie.

Obiectivul FRI este ameliorarea starii de sanatate a populatiei Romaniei, prevenirea bolilor cardiovasculare si scaderea mortalitatii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% pana in 2015.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

.........
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Ally Roz Floral
Shop Ele.rochevron_right