Solutii contra infectiilor urinare

Solutii contra infectiilor urinare
  calendar_month        
Suferi de infectii urinare frecvente? Iata care sunt solutiile pentru a le preveni sau pentru a le trata definitiv!

Bea cel putin 1.5 litri de apa pe zi

Infectiile urinare au drept cauza stagnarea bacteriilor care colonizeaza organele genitale externe. Bautul de apa permite evacuarea naturala a germenilor patogeni. Un sfat: bea chiar daca nu ti-e sete. Diversifica lichidele: apa, ceai, supa, suc de lamaie.

Supravegheaza-ti alimentatia

Tranzitul lenes favorizeaza infectiile urinare. Intestinele apasa pe canalul urinar, care risca sa se contamineze cu bacterii. Stimuleaza-ti tranzitul printr-o alimentatie bogata in fibre, adica in fructe si legume.

O toaleta intima adaptata

Echilibrul florei vaginale depinde de pH, iar acesta variaza in functie de produsele de igiena intima folosite. Rezultat: proliferarea bacteriilor ce pot contamina organele genitale. Nu folosi sapunuri prea agresive si incearca sa folosesti un sapun testat dermatologic, ce asigura mentinerea echilibrului bacterian: pH neutru, gel de igiena intima.

Evita imbracamintea stransa

Un contact prea intim intre piele si textile impiedica epiderma sa respire si favorizeaza contaminarea urinara. Hainele stranse sunt adevarate cuiburi de cultura pentru bacterii. Opteaza pentru haine din bumbac si haine ample.

Mictioneaza dupa ce faci sex

E obligatoriu sa urinezi dupa contactul sexual. Aceasta este cea mai buna si mai usoara metoda pentru a evita proliferarea microbilor contractati in timpul sexului la nivelul cailor urinare. Metoda este valabila atat pentru femei, fiziologic predispuse la infectii urinare, cat si pentru barbati, pentru a preveni prostatita.

Trebuie sa iei antibiotice?

Infectia urinara nu trebuie tratata cu antibiotice decat dupa examene biologice si doar daca:
numarul leucocitelor in urina depaseste 1 milion
numarul germenilor este mai mare de 1 milion
exista dovezi ale prezentei unei flore microbiene non-polimorfe (nu exista decat un singur tip de microb).

Nu trebuie sa iei medicamente fara avizul medicului, deoarece risti sa te tratezi inutil si sa creezi germeni rezistenti la antibiotice. Fa-ti un examen de urina si lasa-ti medicul sa-ti prescrie un tratament.


Autor: Nuage

Recomandari