Stai la soare? Evita obiceiurile care duc la cancer de piele

Stai la soare? Evita obiceiurile care duc la cancer de piele
  calendar_month        
Iti place sa stai la soare si sa ai o piele caramizie si stralucitoare, insa stii sa iti protejezi pielea de cancer? Expunerea neprotejata la soare este principala cauza a cancerului de piele. Este astfel foarte important sa folosesti din abundenta crema de protectie solara si sa eviti orele critice.

Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile la plaja:
Nu folosesti suficienta crema de protectie

Majoritatea femeilor care stau la plaja nu folosesc suficienta crema de protectie solara. Pentru a beneficia de cat mai multa protectie, crema de protectie solara trebuie aplicata intr-un strat gros, care sa acopere pielea. Apoi trebuie bine masata, pana este absorbita total de piele.

Daca nu este aplicata in acest fel, crema de protectie isi pierde proprietatile. Astfel, daca folosesti o crema cu factor de protectie 30, ea va fi doar de 10 in conditiile in care nu este bine aplicata.

De asemenea, este indicat ca in zilele in care stai la soare sa folosesti creme cu factor de protectie intre 30 si 50.

Nu reaplici crema de protectie

Crema de protectie solara trebuie reaplicata la fiecare doua ore, in special daca ai transpirat sau ai intrat in apa. Multe femei nu iau in consideratie aceasta regula, insa crema de protectie solara isi pierde eficienta daca este indepartata de piele prin udare.

Reaplicarea cremei de protectie este unul dintre cei mai importanti factori in determinarea protectiei cremei respective la razele UV. Neaplicarea cremei de protectie mareste de 5 ori riscul de arsuri si cancer de piele.

Ingredientele din crema de protectie devin ineficiente dupa cateva ore, chiar daca nu stai la soare. Este astfel indicat sa reaplici la fiecare doua ore.

Nu aplici crema de protectie pe tot corpul

Cele mai neglijate zone ale corpului sunt gatul, pieptul si spatele mainilor. Chiar daca nu iti dai seama si aceste zone sunt afectate de soare si maresc riscul de arsuri si cancer de piele.

Semnele folosirii incorecte a cremei de protectie solara se vor vedea in timp. Pielea isi pierde elasticitatea si imbatraneste mult mai repede. Este astfel indicat sa aplici cu generozitate crema pe toate zonele corpului, in special daca stai la plaja.

Folosesti multe produse de autobronzare

Foarte multe persoane cred ca lotiunile autobronzante ofera protectie impotriva razelor ultraviolete. Culoarea pe care aceste lotiuni o ofera pielii este complet artificiala si nu ofera protectie.

Specialistii recomanda sa folosim si creme de protectie solara. Astfel, daca aplici lotiuni autobronzante si stai si la soare este indicat sa aplici si un strat consistent de crema de protectie solara.

Inca esti obsedata de soare si bronz

Chiar si acum, foarte multe femei sunt de parere ca bronzul este bun. Trebuie insa sa te gandesti ca soarele si razele ultraviolete traumatizeaza pielea, care incearca sa se protejeze de arsuri. Pielea se arde foarte repede, in aproximativ 20 de minute, daca nu este bine protejata.

Specialistii sunt de parere ca bronzatul poate fi o actiune care creeaza dependenta. In unele cazuri, expunerea la soare si la solar activeaza aceeasi centri nervosi care sunt activati la expunerea la droguri.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Paris Hilton, scumpa la vorba
  • person

    ""femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese" - oscar wilde"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right