Surplusul de greutate duce la infertilitate

Surplusul de greutate duce la infertilitate
  calendar_month        
Cuplurile de obezi si supraponderali au nevoie de mai mult timp pentru a avea copii. Nivelul Hormonilor de reproducere, calitatea spermei si ovulatia sunt afectate de excesul de greutate al partenerilor de cuplu.
Studiile arata ca obezitatea mareste timpul necesar pentru conceperea unui copil. O echipa de cercetatori danezi a studiat aproximativ 48.000 de cupluri, dintre care 7.600 de cupluri formate din femei si barbati supraponderali sau foarte grasi, conform standardelor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.


Specialistii au masurat cat timp ii ia femeii sa ramana gravida din momentul in care partenerii incep sa faca sex neprotejat, avand ca scop direct conceperea unui copil.In urma studiului, condus de Cecilia Ramlau-Hansen de la spitalul universitar Copenhaga, s-a descoperit ca, daca ambii parteneri erau foarte grasi, probabilitatea de a astepta mai mult de un an ca femeia sa ramana insarcinata a fost aproape de trei ori mai mare decat la cuplurile cu greutate normala.Extra-greutatea poate afecta fertilitatea femeilor si a barbatilor, nivelul hormonilor de reproducere si calitatea spermei fiind diminuatede excesul in greutate. In plus, la femei, obezitatea poate dauna ovulatiei, conceptiei si dezvoltarii fetale timpurii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

La multi ani mami
  • person

    ""in viata nu exista victorii si infrangeri definitive.lupta si vei castiga!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right