Sutienul te poate imbolnavi!

Sutienul te poate imbolnavi!
  calendar_month        
Bretele sutienului iti cad? Stai cocosata? Sanii ti se misca in mers, desi ai cel mai modern sutien? Atunci exista sansa sa te numeri printre numaratele femei care nu si-au gasit sutienul potrivit conformatiei lor, lucru care dauneaza posturii si sanatatii spatelui.

Ce inseamna un sutien nepotrivit?

Nepotrivirea sutienului nu este doar inestetica, dar genereaza si dureri de spate, indigestie si chiar dureri de cap. Problemele sunt si mai grave in cazul femeilor cu sanii mari. Sutienul femeilor voluptuoase trebuie sa fie construit in asa fel incat greutatea sanilor sa nu fie sustinuta doar de umeri.

Expertii avertizeaza ca aproximativ 80% dintre femei poarta numere nepotrivite la sutien. Problemele cele mai comune ale sutienelor sunt dimensiunea cupei (care nu trebuie sa fie prea mica) si dispunerea bretelelor (care nu trebuie sa stea slabe, nefixate).

Un sutien trebuie sa fie ferm pe spate, dar nu strans, si trebuie sa suporte greutatea sanilor in partea sa inferioara, la mijlocul spatelui, nu in bretele.Suportul optim al sanilor trebuie sa se faca in partea lombara a spatelui, dar femeile lasa deseori acest lucru pe seama partii toracice (capul pieptului), lucru care determina curbarea spatelui. Femeia se apleaca inainte, muschii sunt suprasolicitati si determina dureri de cap. Radacinile tuturor nervilor se afla in spate; de aceea, un sutien nepotrivit poate provoca multe neplaceri.

Exista unele voci care afirma chiar ca exista o legatura intre purtarea unui sutien nepotrivit si cancerul de san. Se pare ca presiunea exercitata de sutien forteaza vasele limfatice si opreste drenarea normala a tesutului sanului, ducand la acumularea de fluide in san. In tarile vestice, incidenta cancerului de san este de 10 ori mai mare decat in tarile in curs de dezvoltare, deoarece femeile sarace nu prea poarta sutiene. Desigur, aceasta teorie ramane doar o teorie, deoarece pana acum nu s-a demonstrat nimic in acest sens.

Specialistii in medicina alternativa nu sunt de acord cu sarmele sutienelor. Ei sustin ca aceste sarme intersecteaza meridianele corpului si blocheaza curgerea energiei chi, si deci stagnarea ei.

Cum iti dai seama daca porti sutienul nepotrivit?

Breteaua de baza, cea care leaga cupele, se ridica.
Ridica bratele pentru a vedea daca sutienul este destul de fix. Breteaua de baza ar trebui sa stea pe pozitie, sa nu alunece in miscare.

Bretelele iti intra in carne.
Breteaua de baza ar trebui sa suporte cam 80% din greutatea sanilor, iar cele 2 bretele doar 20%. Daca bretelele iti intra in carne, se poate ca breteaua de baza sa nu fie destul de stransa.

Cupele se ridica pe sani
Cupele trebuie sa stea fixe, sa-ti sustina sanii. Daca ele se misca, inseamna ca sunt prea mari.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nimic interesant...
  • person

    "daca o femeie vrea sa fie egala cu un barbat, inseamna ca se subestimeaza...:))))"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right