Testari medicale gratuite in 18 orase!

Testari medicale gratuite in 18 orase!
  calendar_month        
Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi - campanie de informare si responsabilizare a romanilor privind factorii de risc cardiovascular.

Grupul Sanofi organizeaza in perioada 28 mai - 2 iunie 2012 campania "Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi", un proiect de mare amploare, cu acoperire nationala, al carui obiectiv este informarea si responsabilizarea publicului larg privind necesitatea efectuarii de controale medicale regulate si importanta acestora in detectarea cat mai precoce a riscului de diabet zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.

Campania beneficiaza de suportul medical oferit de medici de diferite specialitati - diabetologi, cardiologi, neurologi, nefrologi si medici de familie. Medicii vor efectua testari medicale gratuite si vor oferi recomandari de specialitate celor diagnosticati cu factori de risc sau afectiuni cardiovasculare.

Acest proiect se va desfasura in 18 orase: Bacau, Beius, Bucuresti, Buzau, Campina, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Targu Jiu, Timisoara.

In fiecare dintre aceste orase, persoanele care vor veni in locatiile stabilite vor putea beneficia de determinari gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui glezna-brat si ale glicemiei, rezultatele urmand sa fie comunicate pe loc.

"Preventia si diagnosticarea precoce sunt o prioritate in orice sistem sanitar. Din pacate, in Romania, inca nu exista o constientizare larga a importantei controalelor medicale periodice in mentinerea unei stari de sanatate pe termen lung si multi pacienti ajung la medic doar in faza de boala constituita", a declarat Dr. Gabriel Tatu - Chitoiu, viitorul Presedinte ales al Societatii Romane de Cardiologie.

In Romania se estimeaza ca exista aproximativ 7 milioane de hipertensivi, insa numai 2,9 milioane sunt diagnosticati si doar 2,7 milioane au tratament antihipertensiv1. De asemenea, aproximativ 1,3 milioane de romani sufera de diabet zaharat si doar 800.000 sunt tratati.

O alta afectiune cardiovasculara care poate avea consecinte dramatice este boala arteriala periferica, patologie cu prevalenta ridicata in special in randul persoanelor peste 60 de ani. in Romania se estimeaza ca aproximativ 700.000 de persoane pot suferi de aceasta boala, iar dintre acestea diagnosticate sunt aproximativ 118.000, iar tratate numai 70.000.

"Campaniile de responsabilitate sociala au devenit o traditie pentru Sanofi din dorinta de a identifica in permanenta nevoile insuficient acoperite ale pacientilor si a putea veni cat mai eficient in intampinarea lor.

O problema importanta de sanatate publica o reprezinta bolile cardiovasculare ale caror consecinte pot fi fatale sau invalidante pentru pacienti si extrem de costisitoare pentru sistemul de sanatate.

Aceasta campanie are ca scop sa aduca in atentia populatiei importanta factorilor de risc cardiovascular si cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare", a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi Romania.

Locatiile selectate pentru desfasurarea campaniei in Bucuresti sunt urmatoarele: Baneasa Shopping City (luni, 28 mai si marti, 29 mai), Cora Lujerului (miercuri, 30 mai si joi, 31 mai), Cora Pantelimon (vineri, 1 iunie).

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste determinari sunt rugate sa se prezinte in intervalul orar 09.00 - 18.00, in oricare dintre locatii, singura recomandare fiind sa nu manance cu doua ore inainte de efectuarea analizelor.Luni, 28 mai 2012:
Baneasa Shopping City Bucuresti
Farmacia Bajan Centru in bd. Calea lui Traian nr. 114, Ramnicu-Valcea
DSP (Directia de Sanatate Publica) in str. Scurta nr. 1A, Suceava
Policlinica ASTRA in str. Grigore Alexandrescu nr. 1, Sibiu
Cabinetele Medicale Individuale din str. Samuil Vulcan nr. 16, Beius

Marti, 29 mai 2012:
Baneasa Shopping City Bucuresti
Farmacia City Hale in str. Emile Zola nr. 4, Ploiesti
Tudormed in str. 23 August nr. 1B, Targu-Jiu

Miercuri, 30 mai 2012
Cora Lujerului Bucuresti
Farmacia City Carrefour in Campina
Policlinica Nr. 1 din Calea Buziasului nr. 28, Timisoara

Joi, 31 mai 2012
Cora Lujerului Bucuresti
City Park Mall Constanta
Centrul Medical Regina Maria in str. Pasteur nr. 24, Cluj Napoca
Farmacia Atena in Calea Dorobantilor nr. 20, Timisoara

Vineri, 1 iunie 2012
a) Cora Pantelimon Bucuresti
b) Euro Mall Pitesti
c) Policlinica Militara din bd. Unirii nr. 98, Buzau
d) Polus Center Cluj-Napoca
e) Oradea Plaza

Sambata, 2 iunie 2012
Euro Mall Pitesti

Recomandari

Newsletter Ele.ro

creanga tarzie
  • person

    ""traieste pentru prezent, viseaza pentru viitor, invata din trecut...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Pantofi dama Pope Negri
Shop Ele.rochevron_right