Tigarile Light - interzise in SUA!

Tigarile Light - interzise in SUA!
  calendar_month        
O lege americana ce interzice vanzarea de tigari inscriptionate Light a intrat in vigoare pe 29 iunie.

Unele grupari antifumat afirma ca industria tutunului ocoleste legea, folosind coduri de culoare pe ambalaje.

Legea, promulgata anul trecut de presedintele Barack Obama, este prima ce regleaza afacerile din industria tutunului si interzice de pe 29 iunie 2010 folosirea termenilor "light" sau "low", care i-ar putea face pe consumatori sa creada ca tigarile nu sunt nocive.

Insa simplul fapt de inlocuire a inscriptiilor "light" cu termenii "gold" (aur) sau "silver" (argint) continua sa induca in eroare consumatorul, spun diverse voci.

"Industria tutunului a gasit metode noi de a continua sa-si practice comercializarea inselatoare si de a ocoli noile legi", afirma Charles Connor, presedintele Asociatiei Americane a Plamanilor, ce lupta contra bolilor pulmonare, printre care si cancerul.

"Industriasii tutunului trebuie sa interzica cuvantul "light" de pe ambalajele lor, dar le-au transmis consumatorilor ca daca vor sa cumpere in continuare aceste tigari nu au decat sa caute ambalajele de culoare specifica, de exemplu aurii", spune cu amaraciune Charles Connor.

Si alte masuri antifumat au intrat in vigoare marti. Noile legi le interzic, intre altele, companiilor producatoare de tigari sa sponsorizeze evenimente sportive, muzicale sau culturale, restrang distributia de esantioane gratuite si interzic vanzarea tigarilor catre persoanele care nu au implinit 18 ani.

Odata cu intrarea in vigoare a acestei noi legi, "autoritatea sanitara americana, Food and Drug Administration (FDA), are un motiv sa fie mandra, insa are in continuare multe lucruri de facut pentru ameliorarea sanatatii publice prin realizarea unei legislatii eficace asupra industriei tutunului", a declarat directoarea institutiei, Margaret Hamburg.

Recomandari